Jau išvežta 190 tonų nukritusių lapų

 

Jau nuo rudens pradžios Alytuje intensyviai tvarkomi nukritę lapai – jie išvežami iš įvairių miesto vietų: skverų, parkų, šaligatvių ir kitų viešųjų erdvių. Vien per rugsėjo ir spalio mėnesius išvežta 190 tonų lapų.
Tik pradėjus kristi pirmiesiems lapams į Alytaus gatves išskubėjo miestą tvarkančios įmonės: VšĮ „Alytaus infrastruktūra“, UAB „Skongalis“ ir UAB „Raguvilė“. Nukritę lapai pirmiausia pradėti rinkti nuo šaligatvių, pėsčiųjų ir dviračių takų, važiuojamosios kelio dalies, tam kad būtų užtikrintas saugus judėjimas. Gražia rudeniška lapų paklote kitos miesto erdvės, ypač parkai, puošėsi kiek ilgiau, tačiau tvarkymo darbai prasidėjo jau ir čia. Jie bus tęsiami, kol palankios oro sąlygos.
Daugiabučių namų gyventojai lapams ir kitoms žaliosioms atliekoms tvarkyti gavo didmaišius, juos išveža minėtos įmonės. Deja, į tokius didmaišius patenka ne tik žaliosios, bet ir buitinės atliekos, todėl skirtus maišus reikia papildomai išrūšiuoti. „Kol pas mus dar nėra susiformavusi atliekų rūšiavimo kultūra, didmaišiai prie daugiabučių labai apsunkina darbą. Prieš išvežant atliekas, didmaišius reikia išversti ir išrūšiuoti, nes į juos gyventojai prineša ne tik lapų, bet ir šakų, taip pat kitų atliekų. Pasitaiko ir nenaudojamų baldų, kambarinių gėlių su visais vazonais“, – teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ direktorė Jolanta Sovienė.
Kurorto individualių namų gyventojams jau antrus metus teikiama žaliųjų atliekų išvežimo paslauga, nes čia susidaro daug papildomų atliekų. Seniūnaitijoje auga daug saugotinų medžių ąžuolų, pušų ir kt. Tokia paslauga naudojasi ir Pirmo Alytaus gyventojai. Lapus kartą per savaitę surenka VšĮ „Alytaus infrastruktūra“. Iš gyventojų jau išvežta 20 tonų lapų. Kitų seniūnaitijų individualių namų gyventojai, kurie yra sukaupę didelį kiekį žaliųjų atliekų, jas gali pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą