Ketvirtadienį – diskusija apie būsimus Miesto sodo pokyčius

Rengiamasi Miesto sodo pokyčiams. Pagal Miesto sodo tvarkybos projektą planuojama tvarkyti želdynus ir medžius, fontano teritoriją, šokių aikštelę, takus, mažąją architektūrą ir atlikti kitus darbus. Kokie darbai numatomi mūsų mylimame Miesto sode, galėsite susipažinti sausio 10 d. (ketvirtadienį) vyksiančioje viešoje diskusijoje. 

Keletas planuojamų pokyčių apima teritoriją šalia fontano ir Laisvės Angelo aikštę.

Teritorijos šalia fontano suoliukus planuojama pakeisti tokiais, kokie puošė miesto sodą tarpukariu ir, kultūros paveldo specialistų nuomone, geriausiai tinkami paveldiniu, istoriniu, estetiniu ir eksploatavimo požiūriais. Dar 2017 metais pirmąjį baltą suoliuką miestui dovanojo  Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.

Miesto sodo tvarkybos projekto autorius  – profesionalus dendrologas, garsiausias Lietuvos parkotyrininkas Kęstutis Labanauskas. „Dėkoju už malonų dėmesį, pasitikėjimą mano žiniomis. Linkiu Jums brandaus aptarimo, įsigilinus į turtingą Jūsų parko istoriją ir patirtį, dalykišką projekto siūlymų atranką ir įgyvendinimą, pernelyg neskubant, kad kartais vežimo nepastačius priešais arklį. Parkų ilgalaikę sėkmę lemia ne didelės vienkartinės talkos, bet kruopštus numatymas, kantri palaikomoji priežiūra, ilgalaikė įžvalga. Nuoširdžiausiai linkiu visiems mieliems parko entuziastams atidumo, kantrybės ir susiklausymo, vildamasis pavasarį vėl galėsiąs su Jumis pabendrauti, atnaujinti malonias pažintis su garbingais parko veteranais. Sveikatos, sėkmės ir Alytaus įkvėpimo – kokį istoriškai paliko ir įpareigojo šio parko pradininkai", – teigia K. Labanauskas.

Diskusijos metu ne tik aptarsime tvarkybos projektą, bet taip pat bus pristatomi Alytaus miesto želdynų ir želdinių būklės stebėsenos rezultatai bei planuojami atlikti Miesto sodo priežiūros darbai.

Miesto sodas jau tapo Alytaus miesto simboliu – vieniems jis kelia nostalgiją kad ir dėl kiekvieną pavasarį pražįstančių baltųjų akacijų ir magnolijos, o kiti jį atranda vis iš naujo. Neapsiribojant vien augalais ir poilsio zonomis, vasarą čia vyksta senamiesčio bendruomenės ir kiti kamerinio pobūdžio renginiai. 2018 metų vasarą pirmą kartą vykusiame Alytiškių iniciatyvų projekte gyventojai nusprendė, kad Miesto sode turi atsirasti koncertinė erdvė. Ją planuojama pastatyti šiemet. Alytiškių iniciatyvų projektas pratęsiamas iki sausio 31 d., todėl kviečiame gyventojus teikti idėjas ir pasiūlymus gerinti Alytaus viešąsias erdves, kuriomis galėtų naudotis visi miesto gyventojai ir svečiai.

Apie planuojamus tvarkybos darbus su alytiškiais diskutuos VDU Kauno botanikos sodo mokslo darbuotojai, miškininkai, Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Alytaus skyriaus darbuotojai, VšĮ „Alytaus infrastruktūra" darbuotojai, aplinkosaugininkai.

Diskusija vyks šį ketvirtadienį 10 val. Alytaus miesto savivaldybės posėdžių salėje (Rotušės a. 4, Alytus).

 Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą