Alytuje kuriasi Vaikų universitetas

Alytuje nuo šių metų vasario mėnesio veiklą pradeda Tarptautinis vaikų universitetas “Alfa”. Tai Kazimiero Simonavičiaus universiteto projektas, jau antrus metus sėkmingai veikiantis Vilniuje. Tarptautinis vaikų universitetas “Alfa” Alytaus vaikams pasiūlys ne tik jau esamas paskaitas ir stovyklas, tačiau ir aviamodelizmo dirbtuves.

“Tarptautinis vaikų universitetas „Alfa“ jau kelerius metus veikia Vilniuje. Jo sėkmė ir puikūs atsiliepimai iš vaikų, tėvų bei mokytojų, paskatino plėstis į kitus miestus“ – teigė KSU Švietimo inovacijų centro vadovė Evelina Lipskaja. Pasak jos, Vilniuje šiuo metu vaikų universitetą lanko virš 190 vaikų.

„Vaikų universitetas „Alfa“ tai unikali terpė vaikams prisiliesti prie mokslo kitaip nei yra įpratę mokykloje. Vaikų universitete paskaitas skaito ne tik akademikai, tačiau ir atstovai iš meno, verslo bei politikos sričių. Todėl tikimės, kad ir Alytuje Vaikų universitetas sulauks susidomėjimo“ – sakė E.Lipskaja.

Vaikų universitetas „Alfa“ “ tai – ne „žaislinis“ universitetas, jis paremtas realaus universiteto modeliu, jis toks pats mokslingas, atviras, ugdantis mokslo ir tyrimo įgūdžius kaip ir „tikras“ universitetas – su paskaitomis, praktinėmis tyrimo ir kūrybinio mąstymo užduotimis, seminarais ir net publikacijomis. 

Vaikų universiteto užsiėmimai Alytuje vyks 2 kartus per mėnesį. Jaunųjų studentų laukia interaktyvios ir inovatyvios paskaitos technologijų ir inovacijų valdymo, finansinio raštingumo ir lyderystės ugdymo, išmaniųjų technologijų ir socialinių tinklų naudojimosi bei kitomis temomis. Vaikai taip pat galės lankyti aviamodelizmo dirbtuves, kur susipažins su aviacijos pasauliu, galės išmokti kurti aviamodelius.

Mokesčius už Vaikų universiteto paskaitas ir aviamodelizmo dirbtuvių užsiėmimus galima bus dalinai dengti iš neformalaus vaikų švietimo krepšelio lėšų. Tarptautinis Vaikų universitetas “Alfa“ Alytuje įsikurs Naujoji g. 3.

Be KSU Vaikų universiteto Alfa, nuo vasario mėnesio tose pačiose erdvėse vyks ir Robotikos akademijos užsiėmimai.

„Susiformuos bene didžiausia Alytuje neformalaus vaikų švietimo erdvė“ - džiaugėsi Robotikos akademijos atstovas Alytuje Eduardas Sosunovičius. Pasak E. Sosunovičiaus naujose patalpose Robotikos akademija galės pasiūlyti vaikams dar daugiau būrelių ir stovyklų.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas planuoja šiais metais Alytuje pradėti ir KSU moksleivių universiteto veiklą. KSU Moksleivių universitetas skirtas 10-12 klasių moksleiviams. Universiteto profesoriai, dėstytojai, alumnai skaitys paskaitas aviacijos, teisės, mados, informacinių technologijų, rinkodaros, karjeros planavimo bei kitomis temomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą