Naudoti daiktai – ne išmetimui, o mainams


Gyventojams jau nereikia galvoti kur padėti nereikalingus, tačiau naudoti dar tinkamus daiktus. Nuo praeitų metų rudens juos galima palikti stambiagabaričių atliekų aikštelėse įkurtuose mainų paviljonuose, o gyventojai kurie ieško įvairių daiktų tačiau nenori pirkti naujų juos taip pat gali pasiimti nemokamai. Tai – pažangus sprendimas netik taupantiems, bet ir tausojantiems gamtą. Ši paslauga nieko nekainuoja tiek daiktus paliekantiems, tiek norintiems juos pasiimti.
Alytaus regioninis atliekų tvarkymo centras pirmasis Lietuve įkūrė mainų paviljonus, kuriuose gyventojai gali palikti įvairius daiktus pvz. knygas, baldus, drabužius, indus. Čia taip pat bus įrengtos lentynos, kuriose bus galima tvarkingai apžiūrėti daiktus. Paviljonus prižiūri aikštelių darbuotojai, kurie patys atrenka tinkamus naudoti daiktus, o jeigu gyventojas informuoja, kad daiktas yra veikiantis jei taip pat atsiduria specialioje palapinėje.
„Gyventojai džiaugiasi, tokia galimybe mainytis daiktais, nes jiems jų reikia į namus, sodybas ar sodo namelius. Dažniausiai gyventojai ieško elektronikos, buitinės technikos, baldų ir medienos,“– teigia didelių gabaritų ir kitų atliekų surinkimo aikštelės Alovės gatvėje vadovė.
Alytuje mainų paviljonai įkurti Alovės g. 6B ir Putinų g. 3A. Aplankius juos trečiadienį Alytaus miesto savivaldybės aplinkos apsaugos skyriaus specialistai čia rado įvairių daiktų: vaikišką kėdutę, sofas, lovas, knygas, drabužius, batus, vaikišką invalido vežimėlį, televizorių, spinteles, el. radiatorių, žaislus ir kt. Apsilankius Putinų gatvėje esančioje aikštelėje, darbuotojai pasakojo, kad pas juos populiariausia mediena, neseniai buvo paimta gryno ąžuolo vaikiška lovytė, taip pat gyventojai dažnai pasiima riedučius ar slides.
Takniškių kaime esančiame sąvartyne specialios mainų palapinės dar nėra, tačiau čia statomas išplėstinis mainų punktas, kuriame bus surenkami įvairiausi daiktai. Čia taip pat bus skalbiama, dezinfekuojama ir rūšiuojama tekstilė, bus taisomi smulkaus remonto reikalaujantys baldai ar elektronika, veiks ekspozicinė salė, kurioje gyventojai galės apžiūrėti baldus. Taip pat ateityje mainams tinkami daiktai bus platinami ir internetiniame puslapyje. Mainų punkto statybas planuojama baigti gegužės mėnesį, tačiau dar kurį laiką bus diegiamos įvairios technologijos.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą