Kokiose Alytaus miesto viešosiose erdvėse reikia nemokamo belaidžio interneto?

 

Greitu metu Alytaus mieste turėtų atsirasti dar daugiau nemokamo belaidžio interneto (WiFi) erdvių. Alytaus miesto savivaldybei 2018 m. pabaigoje suskubus atsiliepti į pirmąją Europos Komisijos iniciatyvą „WiFi4EU“ – kvietimą pasinaudoti čekiais belaidžio interneto ryšio viešosiose erdvėse įrengti – savivaldybei skirtas 15 tūkst. Eur vertės čekis. Už šias lėšas Alytaus mieste, parkuose, aikštėse ar kitose viešosiose erdvėse gali būti įrengta iki 10 belaidžio interneto prieigos taškų. Kur jie turėtų būti įrengti, Alytaus miesto savivaldybė siūlo spręsti patiems alytiškiams ir kviečia iki 2019 m. kovo 4 d. dalyvauti apklausoje https://bit.ly/2EgFEhb
Nemokamas belaidis internetas jau veikia Miesto sode, Rotušės aikštėje, Senamiesčio skvere, prie Mažosios Dailidės ežerėlio ir Žaliosios gatvės prieigose. Tad atkreipiame alytiškių dėmesį, kad šių vietų nemokamiems belaidžio interneto prieigos taškams įrengti jau nereikėtų siūlyti.
Be Alytaus miesto savivaldybės Europos Komisijos iniciatyvos „WiFi4EU“ lėšomis nemokamas belaidis internetas bus įrengtas dar 18 Lietuvos miestų viešosiose erdvėse. Belaidis interneto ryšys tiek Alytuje, tiek ir kituose iniciatyvoje dalyvavusiuose šalies miestuose bus nemokamas ir veiks ne trumpiau kaip trejus metus.
Europos Komisijos duomenimis, pagal programą „WiFi4EU“ finansuojami tinklai bus nemokami, juose nebus reklamos ir nebus renkami asmens duomenys. Finansavimas bus teikiamas tiems tinklams, kurie nedubliuos jau esamų nemokamų privačiųjų ar viešųjų panašios kokybės paslaugų. Savivaldybės sudarys sutartis su belaidžio ryšio įrengimo bendrovėmis ir bus atsakingos už šio ryšio prieigos zonų įrengimą bei eksploataciją.
Europos Komisija per dvejus metus numato surengti dar tris tokius kvietimus, iš jų artimiausią – 2019 m. pradžioje. Iš viso šia programa iki 2020 m. ES galės pasinaudoti apie 8 000 savivaldybių, joms bus paskirstytas 120 mln. eurų biudžetas.
Iniciatyva „WiFi4EU“ yra dalis plačios esminės ES telekomunikacijų taisyklių pertvarkos, apimančios naujas priemones, kuriomis siekiama patenkinti augančius europiečių interneto ryšio poreikius ir padidinti Europos konkurencingumą. Ryšio galimybių gerinimas yra viena pagrindinių ES bendrosios skaitmeninės rinkos strategijos dalių.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą