Alytaus gatvėse pastebėjote duobę? Praneškite!


Nutirpus sniegui gatvėse atsiranda duobių, jos trikdo eismo sąlygas. Duobės dažniausiai atsiveria, pasikeitus oro temperatūrai, o joms didėjant, sukeliami ne tik nepatogumai, bet ir nuostoliai vairuotojams. Siekiant to išvengti Alytuje jau pradėti sezoniniai gatvių taisymo darbai.
„Kiekvieną žiemą ir pavasarį mieste atsiveria daug duobių ir jų atsiradimo vietos yra visiškai neprognozuojamos. Tos vietos, kuriose yra numatomas dangos iširimas, yra remontuojamos dar prieš žiemą. Tačiau neretai pasitaiko atvejų, kai duobė atsiveria visiškai matomų įtrūkimų neturėjusioje dangoje. Užfiksuotos atsivėrusios mažos duobės sutvarkomos per keletą dienų“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Vasario 19 d. jau ketvirtą kartą speciali technika išvažiavo taisyti miesto gatvių duobių. Užtaisytai duobei suteikdama vienerių metų garantija, tačiau tvarkomai susidėvėjusiai duobei be frezavimo garantija netaikoma. Duobės šaltuoju metų sezonu užliejamos šaltu asfaltu, o šiltuoju – karštu asfalbetoniu.
Svarbu atsivėrusią duobę pastebėti laiku, kad būtų galima kuo greičiau ją užtaisyti ir nesukelti nepatogumų vairuotojams. Prašome vairuotojus būti atidiems ir važinėti saugiu greičiu, kad spėtumėte pastebėti kliūtį.
Atsiradusias duobes mieste fiksuoja Miesto ūkio skyriaus specialistai, neretai apie jas praneša įvairių įmonių darbuotojai. Kviečiame alytiškius pastebėjusius duobę, apie ją pranešti el. paštu miestoukis@alytus.lt arba per interneto svetainę „Tvarkau Alytų“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą