Kovo 20 d. Pasaulinę Žemės dieną minėkime Alytuje!

Kovo 20 d. pasitiksime astronominį pavasarį, minėsime Pasaulinę Žemės dieną. Trečiadienį 12 val. Rotušės aikštėje bus iškelta Žemės vėliava, Alytaus jaunimo centras kartu su miesto pradinių klasių mokiniais ir mokytojais kviečia į renginį „Žydinčių medžių alėja", skirtą Pasaulinei Žemės dienai paminėti.

Tradiciškai pavasario lygiadienio metu skambant varpeliui lyg pritarimui į taikos varpo dūžį, Jungtinėse Tautose pakeliama Žemės vėliava. Tuo pačiu metu skambantys ir susilieję į visumą valstybių varpų garsai simbolizuoja tautų susitelkimą saugoti Žemę.

Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šiomis dienomis ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose. 1971 m. Jungtinės Tautos pavasario lygiadienį paskelbė Pasauline Žemės diena. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, Žemės dienos iniciatorius Johnas McConnellis kreipėsi į mūsų tautą, ragindamas taip pat tapti Žemės globėja, o pavasario lygiadienį, kuris skirtingose planetos vietose yra kovo 20–21 d., minėti kaip Pasaulinę Žemės dieną. Atsiliepdama į šį kreipimąsi, tuometinė Lietuvos Respublikos Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas 1992 m. Žemės dieną oficialiai įteisino ir Lietuvoje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą