Pasaulio alytiškių alėjoje bus pasodinta daugiau kaip šimtas rožių

 

Pasaulio alytiškių alėjoje netrukus ne tik sužaliuos praėjusiais metais pasodinti medeliai, bet pražys ir rožės.
Balandžio 19 d. 13 val. šioje alėjoje bus sodinama 120 rožių sodinukų, kuriuos alytiškiams dovanoja Jungtinėje Karalystėje gyvenantys alytiškiai. Juos čia sodins Alytaus ambasadorė Jungtinėje Karalystėje ir Pasaulio alytiškių alėjos idėjos autorė ir rožių skvero iniciatorė Alvija Černiauskaitė, 60-tūkstantojo alytiškio mama Aldona Zubrickienė, Jungtinėje Karalystėje gyvenantys alytiškiai bei negalėjusiųjų į sodinimo akciją atvykti buvusių alytiškių artimieji.
„Idėja Pasaulio alytiškių alėjoje įkurti rožių skverą man gimė Jungtinėje Karalystėje. Norėjosi abipusio simbolio, kuris vienytų tiek Jungtinėje Karalystėje gyvenančius, tiek gimtajame mieste gyvenančius alytiškius. Balta rožė yra Anglijos simbolis, ji netgi iškalta ant naujos 1.00 £ monetos. Tokia pat rožė yra ir Alytaus miesto herbe“, – teigia Pasaulio alytiškių alėjos idėjos autorė ir rožių skvero iniciatorė A. Černiauskaitė.
120 baltų rožių sodinukų planuojama pasodinti Pasaulio alytiškių alėjoje ties Šv. Elžbietos seserų kongregacijos padaliniu.
Pirmieji medeliai ir augalai – ąžuoliukai, putinai, lazdynai ir dervamedžiai ir viržiai – Pasaulio alytiškių alėjoje buvo pasodinti praėjusių metų rudenį. Juos čia sodino iš Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Airijoje, Ukrainoje, Norvegijoje ir Moldovoje gyvenančių alytiškių artimieji ar į gimtąjį miestą parvykę alytiškiai.
Dar šiemet alėja turėtų pasipildyti iš Suomijos atkeliausiančiais šermukšniais.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą