Europos dienos šventė Alytuje - išskirtinė ir renginių gausa, ir kokybe

Didžiausias Europos dienos renginys Lietuvoje gegužės 10 d. šiais metais vyko Alytuje.

Nacionalinės Europos dienos šventės renginiai Dzūkijos sostinėje vyko nuo ryto iki sutemų. Pirmoje dienos dalyje vyko pristatymai, diskusijos įvairaus amžiaus ir interesų žmonėms. 13 val. Alytaus kolegijoje teatro „Kitas kampas" aktorius Kirilas Glušajevas pasidalino savo asmenine #EUandME patirtimi Anglijoje. Toje pačioje salėje nuo 16 val. alytiškiai diskutavo apie mūsų saugumą Europoje su rašytoju Aidu Puklevičiumi, Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi ir knygos „Žmonės, kurie saugo Europą" herojais. Po pristatymų ir diskusijų, į protų kovas „Europrotai" pakvietė rašytojas, vertėjas, „Humoro klubo" narys Paulius Ambrazevičius ir Arnoldas Pranckevičius.

Penktadienio vakare alytiškių ir miesto svečių laukė specialiai Alytui sukurta programa.

Visus renginio dalyvius pasitiko aktorius, renginių vedėjas, dainų ir spektaklių kūrėjas, daiktų išradėjas, gatvės cirko artistas Viačeslavas Mickevičius su šmaikščiomis įžvalgos apie Europos Sąjungą.

Iki sutemų sceną buvo užvaldžiusi griausminga grupės BIX koncertinė programa „Tarp Europos ir Honkongo", o vakaro kulminacija tapo vizualinė programa „Trimatė Europos naktis" su pagrindiniu akcentu -3D grafika vizualizuotu muzikiniu performansu. Rotušės aikštėje ant Alytaus teatro laiptų pastatytoje net trijų aukštų scenoje įsikūrė tiek muzikantai, tiek šokėjai, kurių muzikinė programa atliepė 3D vaizdinius. Netrūko ir specialiųjų efektų- pasitelkus šiuolaikines vaizdo projektavimo technologijas ir jas sinchronizuojant su šviesa bei garsu buvo išgauti magiški vaizdiniai, kurių transformacijos atvėrė įspūdingas trimates erdves. Vakaro kulminacija - šokantis fontanas ir fejerverkai nepaliko abejingų.

Nacionalinę Europos dienos šventę organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje, Alytaus miesto savivaldybė ir „Europe Direct" centras Alytuje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą