Alytuje tvarkomos senosios žydų kapinės Medžiotojų gatvėje


Siekiant išsaugoti žydų atminimą Alytuje tvarkomos senosios žydų kapinės. Jos jau yra suinventorizuotos, vėliau bus skaitmeninamos ir išleidžiama knyga.
Įgyvendinti Alytaus miesto žydų senųjų kapinių inventorizavimo ir skaitmeninimo projektą padeda Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazija, VšĮ „Maceva“ (Litvakų kapinių katalogas) ir Alytaus miesto savivaldybė.
Šiuo projektu siekiama suinventorizuoti ir sužymėti kapinėse esančius kapus ir, manoma, buvusias sunykusias kapavietes, sutvarkyti kapinių teritoriją – pašalinti lapus ir kapus dengiantį samanų sluoksnį. Taip pat ketinama paryškinti ir nufotografuoti antkapių įrašus, padaryti jų vertimą iš hebrajų kalbos ir šiuos duomenis panaudoti planuojamoje išleisti knygoje apie Alytaus žydų bendruomenę.
Šiuo metu jau yra parengta kapinių inventorizacija – sužymėti esami kapai, numanomos sunykę senesnės kapavietės ir parengtas inventorizacijos planas.
Birželio 25–28 d. vyksta savanoriška kapinių teritorijos tvarkymo akcija – teritorijoje darbuojasi Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos mokiniai ir mokytojai, tolerancijos ugdymo centro nariai ir VšĮ „Maceva“ atstovai. Tai yra viena iš projekto sudėtinių dalių.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą