Alytuje apleisti pastatai bus apdengti tentais


Alytuje yra apleistų pastatų, kurie nepuošia miesto vaizdo, vienas jų stovi pačiame miesto centre. Jau greitai tiek minėto, tiek ir kitų apleistų pastatų vaizdas turėtų pasikeisti – juos planuojama uždengti tentais.
Rugpjūčio pabaigoje Alytaus miesto savivaldybės taryba pakeitė Alytaus miesto švaros ir tvarkos taisykles, kuriose numatyta, kad apleistų pastatų savininkai turi juos apdengti specialiais tentais.
Apdengti pastatus specialiais tentais gan populiaru didžiuosiuose šalies miestuose, užsienio šalyse. Tentai dažnai būna pritaikomi prie pastato fasado iliustruojant, kaip jis turėtų atrodyti arba apdengiama piešiniais, kitomis alternatyvomis.
„Rengdami taisykles esame bendravę su tokių pastatų savininkais. Vieni iš jų sakė, kad taip reikia ir prisidės prie uždengimo, kiti dvejojo, žiūrėjo, ar bus parengtas dokumentas. Kadangi taisyklės parengtos ir taryba nusprendė, kad miestas turi atrodyti gražiai, tvarkingai ir solidžiai, tai mes tuos pastatus dengsime, kaip tai daro kiti miestai. Norime, kad Alytus taptų gražesnis“,– teigia Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis.
Vienas iš apleistų pastatų daugiau kaip 20 metų stovi miesto centre ir jis tikrai nepuošia miesto. Todėl buvo kreiptasi į pastato savininkus, kad jie pastatą užsidengtų savo lėšomis, tačiau jei jie to nepadarys, to savo lėšomis imsis savivaldybė. Tuomet lėšos teismo keliu bus išieškomos iš pastato savininkų. Tikimasi, kad šalia savivaldybės esantis pastatas bus uždengtas iki šv. Kalėdų. Norima, kad jis būtų uždengtas stipriu tvarkingu tentu, kuris puoštų miestą, o vėliau tikimasi, kad savininkai pradės tvarkyti pastatą, jį parduos ar įveiklins.
Primename, kad savivaldybė negali griauti privataus turto, tačiau gali įpareigoti susitvarkyti, kad esamas pastatas atrodytų estetiškiau ir patraukliau akiai. Todėl pagal patvirtintas taisykles savivaldybė įpareigoja tokių pastatų savininkus aptverti tvora, kad į juos negalėtų patekti vaikai ar kiti asmenys, taip pat pasirūpinti specialiu tentu savo turimam pastatui apdengti. Savivaldybė jau išsiuntė pranešimus tokių pastatų savininkams su informacija apie pastatų apdengimo tentais tvarką. Koks tentas bus ir kas jame bus pavaizduota, bus derinama su Alytaus miesto savivaldybe.
Naujomis taisyklėmis siekiama pakeisti dabartinį apleistų pastatų vaizdą, nes jis nėra malonus nei alytiškiams, nei į mūsų miestą atvykstantiems svečiams.

 Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą