Prezidentas Gitanas Nausėda žengė į gaisravietę Alytuje: dabar laikas ne emocijoms

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį ryte neplanuotai apsilankė Alytuje ir vaikščiojo po milžiniško gaisro nuniokotą įmonės teritoriją. Prezidentas G.Nausėda vilkėjo striuke, avėjo laisvalaikio batus, o žengti į gaisro nusiaubtą padangų perdirbimo įmonės teritoriją galėjo tik užsidėjęs šalmą. Jį lydėjo Alytaus meras Nerijus Cesiulis, kuris itin aktyviai socialiniuose tinkluose dalijosi naujienomis apie daugiau kaip savaitę trukusį gaisrą. Praėjusį penktadienį jis viešai patvirtino, kad gaisras tikrai užgesintas.

Prezidentas G.Nausėda domėjosi gaisro eiga ir jį gesinant kilusiais sunkumais, ugniagesių darbo sąlygomis, taip pat nelaimės padariniais vietos žmonėms bei aplinkai. Kilus milžiniškui gaisrui, į padangė veržėsi juodi dūmai. Pirmosiomis dienomis oro užterštumas kelis kartus viršijo normą. Itin skaudžiai nukentėjo Miklusėnų gyvenvietė, mat pro ją slinko didžioji dalis dūmų. ELTA primena, kad spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Jis užgesintas penktadienį. Penktadienį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba paskelbė, kad tyrimai parodė, jog gaisro paveiktoje Alytaus rajono teritorijoje esančių ūkių pienas yra užterštas kenksmingomis medžiagomis.

Atsižvelgiant į tyrimų rezultatus, ūkiams, kurie pateko į užterštą teritoriją, uždrausta tiekti žalią pieną supirkimo punktams, naudoti jį asmeninėms reikmėms ar gyvūnams šerti. Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika gaisrą yra pavadinęs viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių. Jo teigimu, gaisro padaryta žala gamtai gali siekti 5 mln. eurų.

K.Karlonė

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą