Alytaus meras pasakė, ką medikai pamatė jo plaučių nuotraukoje: „Rytoj laukia daugiau tyrimų“

Gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną, o jo gesinimo darbai baigti po daugiau nei savaitės – penktadienį. Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis, dėl oro taršos sukeltų sveikatos problemų į medikus kreipėsi aštuoni žmonės. Naujienomis apie savo sveikatos būklę pasidalijo ir Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

„Ryte švietė plaučius. Ir tik dabar atsirado laisvesnė minutė paklausti, ką ten pamatė. Plaučių piešinys paryškėjęs, tankesnis nei turi būti. Ką tai reiškia, dar nelabai supratau. Rytoj laukia daugiau tyrimų, o tada matysim. Aišku, klausit, ar prezidentas šiandien labai barė. Ar barė premjeras, ministrai. Tai niekas nieko nebarė. Visi pripažino, kad buvo labai daug klaidų. Tik negirdėjau nė vieno, kuris pasakytų atsiprašau, čia mes nepadarėm, čia mes suklydom, nesusikalbėjom. Visi sutiko, kad Alytus dirbo daugiau nei priklausė. Sutiko ir su tuo, kad visos pajėgos Lietuvoje buvo, rezervai buvo, netgi švarinimo būriai buvo, kurie galėjo viską valyti, plauti.

Tik to mechanizmo kažkas tiesiog neužkūrė. Pamoka aiški, o namų darbų visiems sočiai. Reikia juos padaryti ne studentiškai – ne paskutinę naktį. Žinau, kad visiems rūpi, ar gaisras atsinaujino. Taip, padangos iš tikrųjų vėl pradėjo smilkti. Atvažiavo sunkioji technika ir viską perkasė, ugniagesiai liejo ir liejo, ir liejo vandenį. Ir dabar – nė dūmelio. Tačiau žmonės ten visą laiką budi ir budės, kol tas šiukšlynas nebus išvežtas. Man kai kas pakuždėjo, kad didžioji Darom Akcija prasidės rytoj. Tikiuosi, kad taip ir bus. 185 366!!! Tiek pinigų šią akimirką yra savivaldybės sąskaitoje. Darbuotojos sakė, kad žmonės aukoja paskirtyje nurodydami „Nerka, laikykis“, „Mero sveikatai taisyti“ ir pan.

Šypsaus iki ausų. Jūs labai geri. Bet algą aš ir taip gaunu. Todėl visos aukos bus skirtos – ugniagesiams, darbininkams per kelias dienas tapusiais spec. traktoristais, spec. ekskavatorininkais ir taip toliau. Lažinuosi, kad 200 000 eurų vyrams surinkta bus. Juk bus?'“, – retoriškai socialiniame tinkle „Facebook“ paskyroje klausė N.Cesiulis. Mokslininkai įspėja, kad šio gaisro metu išsiskyrė didžiuliai kiekiai nuodingų medžiagų, o jo padariniai sveikatai gali būti jaučiami dešimtmečiais.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą