Nuo sausio 1 d. naujos transporto bilietų kainos ir terminuotas savaitinis bilietas

Primename, kad spalio pabaigoje vykusiame Alytaus miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas patvirtinti naujas viešojo transporto bilietų kainas bei įvesti terminuotą savaitinį (septynių dienų) bilietą. Padidinti kainas pasiūlė miesto viešojo transporto organizavimo ir kontrolės komisija, išnagrinėjusi Alytaus viešojo transporto situaciją.

„Bilietų kainos didėja, nes siekiama savivaldybei mažinti finansinę naštą, mokamas dotacijas vežėjui, taip pat išlaikyti esamą kokybę keleiviams. Tiems, kuriems vienkartinį bilietą įsigyti per brangu, dirba slenkančiu grafiku, o mėnesinį bilietą įsigyti neapsimoka, siūloma nauja bilietų rūšis – 7 dienų bilietas", – teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra" Viešojo transporto administravimo skyrius vadovė Diana Klimenkienė.

Jau keletą savaičių vairuotojai keleivius konsultuoja apie besikeičiančias bilietų kainas ir apie 7 d. bilieto pardavimo ir galiojimo niuansus. Septynių dienų bilietą keleiviai nuo sausio 1 d. galės įsigyti autobusuose ir autobusų stotyje, o interneto tinklalapyje autobusubilietai.lt galimybė įsigyti šį bilietą atsiras per sausio mėnesį.

„Kautros" atstovų teigimu, naujoms bilietų kainoms autobusų stotyje ir autobusuose techniškai pasiruošta, tad nuo sausio 1 d. įsigaliojus naujai tvarkai tikimasi, techninių problemų.

Tarybos sprendimu nuo sausio 1 d. vienkartinių el. bilietų, įsigyjamų el. būdu, kainos didėja 10 centų. Vienkartinių (popierinių) bilietų, įsigyjamų iš vairuotojo, kainos didėja 20 centų. Mėnesinio el. bilieto kaina didėja 1 euru.

Naujos rūšies 7 dienų bilietas keleiviams kainuos 8 eurus. Įsigijus šį bilietą kelionių skaičius 7 dienas bus neribojamas, ir kaip ir visiems kitiems bilietams bus taikomos 50 ir 80 % nuolaidos, pateikus pažymėjimą, įrodantį galimybę gauti nuolaidą.

Šiuo sprendimu siekiama, kad keleiviai rinktųsi elektroninius bilietus, kurie pigesni ir patogesnei, vairuotojai galėtų greičiau aptarnauti įlipančius keleivius, o autobusų tvarkaraščiai būtų greitesni.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą