Alytaus gatvių švara turi rūpintis ne tik savivaldybė, bet ir įmonės, gyventojai

Žiema, kai nėra įšalo ir sniego, kelia visai kitas miesto tvarkymo problemas, ir nors sniego kasti nereikia, tačiau miestas yra valomas ir tvarkomas. 

Miesto gatvių švara turi rūpintis ne tik Alytaus miesto savivaldybė, bet ir įmonės, gyventojai. Alytaus miesto švaros ir tvarkos taisyklėse numatyta, kad teršti teritoriją statybinėmis atliekomis ir gruntu, išmesti atliekas už savo žemės sklypo ribos į gretimą sklypą arba bendro naudojimo teritorijas, taip pat važinėti gatve teršiančiomis transporto priemonėmis yra draudžiama. Pagal šias taisykles numatyta, kad esant nešvariems ratams privaloma juos nuplauti. Taip pat nurodyta, kad ant vejos, žolės, gėlynuose, žaliuosiuose plotuose, savavališkai įrengtose ar atsiradusiose stovėjimo vietose, išvažinėtose (sugadintose) vejose, žolynuose ir panašiose vietose draudžiama statyti ir laikyti motorines transporto priemones, traktorius, savaeiges mašinas, eismui ne keliais skirtas transporto priemones ir priekabas.
Alytuje yra ne viena įmonė, kuri vykdo gamybinę veiklą lauke ir iš sklypo teritorijos išvažiuojantys automobiliai dažniausiai būna su nešvariais ratais, nuo jų važiuojant krentančios atliekos teršia miesto gatves. Tokių atvejų taip pat dažnai pasitaiko, kuomet gyventojai automobilius stato ant išvažinėtų vejų – jos esant šiltoms nei įprasta meteorologinėms sąlygoms yra visiškai suniokojamos ir itin teršia gatves.
Alytaus miesto savivaldybės administracija jau keletą kartų organizavo akcijas daugiabučių namų kiemuose ir įspėjo gyventojus dėl automobilių statymo ant išvažinėtų vejų. Atsakingi darbuotojai taip pat yra įspėję gamybos įmonių darbuotojus dėl tvarkos ir švaros palaikymo mieste.
Gyventojai ir įmonės, teršiantys gatves gruntu ir įvairiomis atliekomis (pvz., medžio drožlių), didina miesto taršą kietosiomis dalelėmis, gadina bendrą miesto vaizdą, be to, užterštų gatvių valymas savivaldybei kainuoja papildomas lėšas. Atkreipiame dėmesį, kad Viešosios tvarkos skyrius kelis kartus per savaitę tikrins įmones ir gyventojus, kaip jie laikosi švaros ir tvarkos, pažeidėjai bus baudžiami.
Prašome gyventojus ir įmonių darbuotojus būti atsakingiems, laikytis Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisyklių.


Alytaus miesto savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą