Nuotraukos autorius: delfi.lt

Atnaujinti vamzdynai Alytuje didins šilumos tiekimo patikimumą

 

Perėmus Alytaus miesto šilumos ūkį iš buvusio valdytojo UAB „Litesko“, UAB „Alytaus šilumos tinklai“ siekdama gerinti šilumos tiekimo paslaugos kokybę ir patikimumą, investuos apie 852 tūkst. eurų į Rūtų g. – Ligoninės g. – Jurgiškių g. – Naujoji g. – Likiškėlių g. – Volungės g. – Santaikos g. – Vilties g. šilumos tiekimo sistemų vamzdynų rekonstravimą. Iš jų šiam projektui skirta iki 50 proc. projekto vertės parama pagal Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Energijos efektyvumo ir atsinaujinančių išteklių energijos gamybos ir naudojimo skatinimas“ priemonę „Šilumos tiekimo tinklų modernizavimas ir plėtra“.
Planuojama, kad įgyvendinus projektą, keičiamuose ruožuose, metiniai šilumos nuostoliai sumažės apie 30 proc. Sumažinus nuostolius, tam pačiam šilumos vartotojų poreikiui tenkinti bus sunaudojama mažiau kuro, bus taupomi gamtiniai ištekliai, kartu mažės ir aplinkos tarša.
Įvykdžius šilumos tinklų rekonstravimą, tikimasi, kad vamzdynų trūkimo atvejų, nustatomų hidraulinių bandymų metu, bus mažiau, o tai reiškia, kad ir karšto vandens išjungimų dėl defektų šalinimo bus kur kas mažiau, gyventojai tokiais atvejais patirs mažiau nepatogumų. Visi šilumos tiekimo vamzdynų rekonstravimo darbai yra susiję su laikinu šilumos tiekimo nutraukimu, todėl atliekant šilumos tinklų rekonstravimą, bus stengiamasi, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, tačiau darbų eigą gali pakoreguoti nenumatytos aplinkybės ir oro sąlygos. UAB „Alytaus šilumos tinklai“ tikisi Alytaus šilumos vartotojų supratingumo, dėl būsimo trumpalaikio karšto vandens tiekimo nutraukimo bei už susidariusius nepatogumus prie gyvenamųjų namų, visuomeninių pastatų ar gatvėje.
Šį projektą UAB „Alytaus šilumos tinklai“ ketina atlikti iki 2021 metų liepos mėnesio.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą