Alytų puoš daigiau kaip 10 000 vienmečių ir daugiamečių gėlių!

Besitęsiant karantinui Alytuje lauko darbai nesustoja. Kaip ir kiekvieną pavasarį, taip ir šį miesto želdynuose ir gėlynuose pradėta sodinti beveik 9 tūkstančiai vienmečių ir per tūkstantį daugiamečių gėlių. Pirmuosius spalvotus žiedus jau galima pastebėti Jotvingių gatvėje.
Šiemet miestą puoš įvairios vienmetės gėlės – begonijos, petunijos, palergonijos, plektrantai, serenčiai, skėstažiedžiai, šalavijai ir kiti. Taip pat daugiamečių – ašuočių, gailardijų, gyvatbarzdžių, levisijų, patagoninių verbenų ir kitų gėlių žiedai.
Įkurti scylių žiedų „upelį“ Jaunimo parke nuspręsta dar praeitų metų rudenį. Šie žiedai visu savo grožiu atsiskleis po kelerių metų, kai jie pasidaugins.
„Naujų gėlynų šiemet įrengti nenumatoma, tačiau kruopščiai prižiūrimi bei atnaujinami esami gėlynai. Taip pat planuojama pasodinti daug įvairių krūmų Punsko, Ūdrijos, Kalniškės gatvių sankryžos eismo žiede“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Zubrė.
Spalvotais mūsų miesto želdynais ar gėlynais kviesime pasigrožėti, kai tik baigsis karantinas, o šiuo metu prašome pasigerėti nuotraukomis, laikytis rekomendacijų ir likti namuose.


AMSA informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą