Net 6 gatvių gyventojams geros naujienos iš Alytaus mero: dulkes ir žvyrą netrukus pakeis asfaltas

Panašu, kad šiemet Alytuje bus išasfaltuota rekordiškai daug gatvių, mat po ilgų derybų Alytaus miesto savivaldybė iš Vyriausybės gavo dar daugiau pinigų – 2 mln. 848,9 tūkst. – keliams asfaltuoti.  

„Ką tik sužinojome, kad iš ministerijos pavyko gauti pinigų dar ir Saulės bei Dailidžių gatvių rekonstrukcijai. Taip pat žiedinėms sankryžoms, pėsčiųjų ir dviračių takams mieste įrengti. Vadinasi, mūsų balsas girdimas, o darbai duoda apčiuopiamų vaisių. Tokią naujieną norėjau gyventojams pasakyti asmeniškai, o kartu ir aptarti visus klausimus dėl projektavimo darbų, asfaltavimo terminų, lietaus nuotekų ir kitų žmonėms svarbių dalykų. Norėjome išgirsti visus norus ir problemas dabar, o ne tada, kai atvažiuos sunkioji technika”, – po susitikimo su Saulės ir Dailidžių gyventojais sakė miesto meras Nerijus Cesiulis. 

Dešimtmečius asfaltuoto kelio laukę Genių, Vėtrungės, Ryto ir Rugių gatvių gyventojai taip pat neseniai sužinojo, kad netrukus važinės ne dulkėtu žvyruotu keliu, o asfaltuotu. Šioms gatvėms buvo gauta 320 tūkst. Eur.

Išsispręs senos bėdos dėl lietaus nuotekų

Į susitikimą atėję Ryto, Rugių, Saulės ir Dailidžių gatvės gyventojai miesto merui skundėsi, kad didelės liūtys išplauna šias gatves taip, kad nebeįmanoma pravažiuoti, o vanduo bėga žmonėms tiesiog į kiemus ir garažus.

Kartu su meru atvykę gatvių projektuotojai paaiškino, kokios bus įrengtos lietaus nuotekų sistemos ir nuramino gyventojus, kad esamos problemos turėtų išsispręsti.

„Atėjau į susitikimą per daug nieko nesitikėdamas, galvojau, kad tik susibarsime, nes šitos problemos dėl žvyruoto kelio ir lietaus nuotekų visiems didžiulė bėda. Išėjo atvirkščiai. Kai tave žmogum laiko, ir tu kitaip bendrauji. Panašu, kad visas problemas išspręsime. Labai smagu, kad meras gyventojais rūpinasi kaip geras tėvas vaikais. Toks ir turi būti miesto vadovas”, – sakė Saulės g. gyventojas. 

„Pradėtus darbus reikia daryti iki galo”

Saulės g. gyventojai taip pat prašė nerengti šaligatvių, o geriau sutvarkyti pravažiavimus į kitas gatves, kurių kol kas nenumatyta asfaltuoti.

„Mums šalitgatviai nereikalingi. Čia nieks nevaikšto. Vienas kitas žmogus praeina. Vietoj šaligatvių geriau mums pravažiavimus sutvarkykite”, – prašė Saulės g. gyventojai. 

Meras N.Cesiulis teigė suprantantis, kad palikti neišasfaltuotus pravažiavimus būtų klaida, nes po didelių liūčių sutvarkytų gatvių lietaus nuotekų sistemos tiesiog užsikimštų ir išlįstų senos bėdos. 

„Pradėtus darbus reikia daryti iki galo. Tokių pūliuojančių apendicitų palikti negalima. Galbūt tuos pravažiavimus galima sutvarkyti dalinio dalyvavimo būdu, kai prie gatvės asfaltavimo prisideda ir patys gyventojai”, – siūlė Alytaus meras. Apie tokias galimybes sužinoję gyventojai neslėpė džiaugsmo ir plojo rankomis.

Dulkėse gyveno dešimtmečius

Kai kurie Ryto g. gyventojai pasakojo asfaltuoto kelio laukę 60 metų. „Jau net viltį buvome praradę, kaip koks visų užmirštas kraštas. Tiek prašyta, kalbėta, raštų rašyta – viskas kaip į sieną. O dabar žinia kaip iš giedro dangaus. Tokio mero Alytus tikrai dar neturėjo. Begalinis ačiū”, – dėkojo senjorai iš Ryto g.

Rugių g. gyventojai merui taip pat guodėsi iki šiol buvę tiesiog užmiršti – gatvę vis žadėdavo asfaltuoti, bet darbai taip ir neprasidėdavo. Meras dar kartą patvirtino, kad buldozeriai atvažiuos greičiau nei per mėnesį. 

„Nepykite, bus nepatogu gyventi. Parvažiuoti namo sudėtinga, nes gatvė siaura, greičiausiai neišsiteksite su buldozeriais. Kantrybės ir viskas bus gerai”, – Rugių g. gyventojams sakė N. Cesiulis. Gyventojai tik mojo ranka – esą jau šitiek iškentėta, vardan gero kelio visi pakentės, o jei ko reikės – ir darbininkams padės, kad tik greičiau kelias būtų nutiestas.

Rekordiniai metai

Susitikti su gyventojais ir pasitarti meras norėjo iš anksto, kol darbai neprasidėjo, kad vėliau nekiltų įvairių problemų dėl privažiavimų, ant valstybės žemės pasodintų tujų, tvorų ir taip toliau.

Verslo skatinimui iš valstybės rezervo Susisiekimo ministerija iš viso skyrė 150 mln. Eur., kuriuos išdalijo savivaldybėms ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Alytus Saulės g. rekonstrukcijai gavo 200 tūkst. Eur, o Dailidžių g. net 700 tūkst. Eur, šioms gatvėms apie pusė milijono dar skirs Alytaus miesto savivaldybė.

Alytus Genių g. kapitaliniam remontui gavo 50 tūkst. Eur, Vėtrungės g. kapitaliniam remontui – 100 tūkst. Eur, Ryto g. kapitaliniam remontui – 120 tūkst. Eur, o Rugių g. kapitaliniam remontui – 50 tūkst. Eur.

Taip pat gautas finansavimas Naujosios g. ruožui nuo Statybininkų g. sankryžos iki Jazminų ir Vilties gatvių sankryžos remontuoti (II etapas) – 193,2 tūkst. Eur., pėsčiųjų ir dviračių takui Pramonės g. rekonstruoti – 560,5 tūkst. Eur, Sudvajų g. ruožui nuo Likiškėlių g. iki Kepyklos g., įrengiant žiedinę sankryžas – 837,3 tūkst. Eur., Naujosios g. ruožui nuo Žuvinto ir Raudonkalnio gatvių sankryžos iki Lauko g. sankryžos remontui (IV etapas) – 285,0 tūkst. Eur., Naujosios g. ruožui nuo Lauko g. sankryžos iki Kalniškės ir Putinų gatvių sankryžos remontui (V etapas) – 266,1 tūkst. Eur.

„Jeigu šiais metais taip ir toliau viskas sėkmingai klosis, jeigu merui pavyks gauti dar daugiau finansavimo keliams, tuomet šiais metais būtų įrenginėjama ir Kreivoji g. bei Vaivorykštės g.”, – apie miesto galimybes pasakojo Alytaus miesto savivaldybės Statybos sk. Sigitas Stumbras. 

Panašu, kad šie metai Alytaus miestui bus rekordiniai – tiek daug naujai nutiestų gatvių mieste dar nebuvo. Šiais metais taip pat bus pradėtos asfaltuoti Kalnų, Mėtų ir Šlaito gatvės, užbaigiamos Kalnėnų ir Ežerėlio gatvės.

 AMS,  Komunikacijos skyriaus informacija

 

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą