Alytiškius miesto šventės proga sveikina miestai partneriai

Kasmet per Alytaus miesto šventę Dzūkijos sostinė sulaukdavo daugybės užsienio svečių. Šie metai būtų buvę ne išimtis, tačiau  visą pasaulį apėmusi pandemija pakoregavo planus – Alytaus miesto gimtadienį švęsime be užsienio svečių, tačiau galėsime pasižiūrėti jų videosveikinimus.

Devyni Alytaus miestai partneriai  – Suvalkai, Lukas (Elk), Ostrolenka (Lenkija), Amata (Latvija), Kremenčukas (Ukraina), Velizy-Vilakublė (Prancūzija), Ročesteris (JAV), Hiracuka (Japonija)  ir Petrozavodske veikianti  Karelijos lietuvių bendruomenė atsiuntė vaizdo sveikinimus, kuriuose linkėjimus alytiškiams siunčia ir miestų vadovai, ir savo šalies  tautiniais drabužiais pasipuošęs jaunimas. 

„Alytus garsėja ilgametėmis tradicijomis ir aktyvia partneryste su užsienio miestais. Kiekvienais metais sulaukdavome gausių miestų partnerių delegacijų. Alytus vertinamas ir laikomas geru partneriu – ne kartą teko girdėti, kad dėl vykimo į miesto gimtadienio šventę teko ir pasivaržyti, nes visi nori apsilankyti! Tarptautiniu įvertinimu džiaugiamės, o šiais metais užsieniečių sveikinimus matysime virtualiai,” – užsienio svečių Dzūkijos sostinei  skiriamu dėmesiu džiaugiasi Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė.

24 metus besitęsiančiu  bendradarbiavimu džiaugiasi kaimyninėje Lenkijoje esantis Suvalkų miestas. „Šio bendradarbiavimo vaisiai miestuose yra matomi ir žinomi. Ačiū už bendradarbiavimą kultūros, socialinėje ir sporto srityse, dėkoju už investicijas, kurias mums pavyko kartu pritraukti“, – gražia miestų draugyste džiaugiasi ir su miesto švente alytiškius sveikina Suvalkų miesto prezidentas Czeslaw Renkiewicz.

Sėkmingu dešimtmetį trunkančiu bendradarbiavimu džiaugiasi ir kaimynai latviai. „Labai vertiname mūsų draugystę. Ji mums suteikia galimybę susitikti su įvairiose srityse dirbančiais žmonėmis, įgyti naujų žinių ir patirčių“,  – sako  alytiškiams gimtadienio sveikinimus siunčianti Amatos savivaldybės merė Elita Eglite. 

Sveikinimus miestiečiams siunčia ir tolimojoje Japonijoje įsikūrusio Hiracuka miesto meras Katsuhiro Otshiai, alytiškiams linkintis sveikatos, o Alytaus miestui – sėkmingos plėtros.  

 

Jungtinės Amerikos Valstijos – dar viena šalis, iš kurios atskriejo šventiniai linkėjimai. Miesto gimtadienio proga miestelėnus sveikina Alytaus ir Ročesterio susigiminiavusių miestų komiteto pirmininkė Jolanda Česonytė, linkinti alytiškiams būti sveikiems, atsargiems ir saugotis koronaviruso.

Šventinius linkėjimus alytiškiams siunčia  Alytaus miesto mokyklų mokinius draugauti ir bendradarbiauti kviečiantis Kremenčuko miesto jaunimas. Šio miesto vaikai kiekvienam Alytaus miesto gyventojui linki sveikatos ir finansinio stabilumo, o miestui – gerovės, stiprių užsienio ryšių, žinomumo Europos ir pasaulio lygiu.

Visi alytiškiams skirti Alytaus miestų partnerių sveikinimai šį savaitgalį bus skelbiami Alytaus miesto savivaldybės feisbuko paskyroje https://www.facebook.com/alytus.lt/. Tad sekite naujienas ir nepraleiskite galimybės pasiklausyti jums  užsienio svečių siunčiamų linkėjimų!

 AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą