Savivaldybės vadovai susitiko su miesto aplinką tvarkančių įmonių atstovais

Sulaukus gyventojų nusiskundimų dėl peraugusios žolės Alytaus mieste, vakar savivaldybės vadovai susitiko pasikalbėti su UAB „2MP“ ir UAB „Raguvilė“ įmonių atstovais. 

„Nesame patenkinti, kaip miestas tvarkomas ir kaip gyventojai reaguoja į jį. Suprantame, kad vasara, daug lietaus, palankus oras augti žolei. Šiandien norime išgirsti priežastis ir sprendimus, kurie bus priimti, kad situacija pasikeistų, nes gyventojų siunčiamos nuotraukos tikrai nedžiugina. Norime matyti miestą kitokį. Savivaldybė jums sumoka sąžiningai ir laiku, bet norime mokėti už kokybiškai atliktus darbus“, - susitikimo metu kalbėjo  Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Nors meras ir girdėjo, kad gedo technika, trūksta žmonių ar per greitai  auga žolė, bet jis to nepateisina. Todėl susitikimo metu buvo ieškoma sprendimo, kuris paspartintų miesto aplinkos tvarkymą. 

Susitikime dalyvavę minėtų įmonių atstovai kalbėjo, kad didina pajėgas, dirba dvigubai daugiau nei įprastai, net ir savaitgaliais, bet prieš tris savaites nupjovus antrame lygyje esantį plotą ir grįžus į jį po trijų savaičių vaizdas nedžiugina. Tam daug įtakos turi žolės augimui palankios oro sąlygos. 

UAB 2MP įmonės atstovas teigia, kad šiuo metu dėl per aukštos žolės pasitelkia ir traktorių, nes įprastos žoliapjovės jau nebepajėgios. 

Pasikalbėjus sutarta, kad plotai būtų šienaujami dažniau  t. y. vietoje nustatytos 21 dienos termino, jį būtų galima paankstinti jeigu įmonės suspės atlikti darbus ankščiau. 

Primename, kad Alytuje prižiūrimo žolės plotai yra suskirstyti į du lygius. Pirmajam lygiui priskirtos pagrindinės miesto gatvės. Jose žolė  negali būti aukštesnė nei 8 cm, todėl jos šienaujamos pagal poreikį. Antrajam lygiu priklausantys plotai šienaujami pagal savivaldybės užsakymus. Nušienauti antro lygio plotą mieste savivaldybei kainuoja virš 13 tūkstančių eurų.

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą