Žaismingos veislės augintinis sumušė Lietuvos rekordą: sulaukė neįtikėtino amžiaus

Ilgiausiai gyvenantis Šarpėjų veislės šuo – Snupis: 16 metų ir 3 mėnesiai jam sukako birželio 25 dieną. Šeimininkai – Rita ir Gediminas Rutkauskai – savo augintinį apibūdina kaip itin draugišką, mylintį vaikus bei …mėgstantį žaisti su pliušiniais žaislais. Ir ne bet kur – o patogiai įsitaisius šeimininkų lovoje!

Ilgaamžiškumo paslaptis paprasta?

„Vidutiniškai šios veislės šunys gyvena 10-11 metų. Tad šis ilgaamžiškumo rekordas atrodo išties solidžiai, – teigia „Rekordų akademijos“ vadovas Gintaras Pocius.

Rekordų agentūrai šuns šeimininkų pasiteiravus, kokia, jų manymu, yra Snupio ilgo gyvenimo paslaptis, p. Gediminas buvo atviras: „Ilgaamžiškumo paslaptis – tai jo charakteris. Šuo yra ramus, daug miega, neagresyvus“. Na, ir daug laiko praleidžia gamtoje – toks yra visos šeimos gyvenimo būdas.

Tarp daugybės pomėgių – medžioklė

Paklaustas apie augintinio pomėgius, G. Rutkauskas išvardija jų visą galybę. Pasirodo, šuo mėgsta vaikščioti miške ir gaudyti paukščiukus. Pagauti, aišku, nepavyksta, bet juk „ne rezultatas svarbiausia, o procesas“,- kaip tvirtina dauguma Lietuvos ir Gineso rekordininkų.

Tiesa, kartą šarpėjus išties sužibėjo kaip patyręs medžioklinis šuo.

„Mums būnant sodyboje, medžiotojai pusiau juokais, pusiau rimtai paprašė, kad Snupis padėtų surasti sužeistą stirną. Šis šuo nėra išdresuotas ieškoti žvėrių.

Tačiau, mūsų didelei nuostabai, nuvežus jį į medžioklės vietą, jis iš karto užuodė sužeistos stirnos kvapą ir nurūko tiesiai jos link! Taip jis padėjo medžiotojams surasti sužeistą žvėrį,“- „Rekordų akademijai“ didžiuodamasis augintinio gebėjimais pasakoja p. Gediminas.

Nuotykis su vištienos sparneliais

Nuotykių ir išdaigų per daugiau nei 16 metų buvo išties nemažai. Na, bet labiausiai šeimininkams įsiminė nuotykis su vištienos sparneliais.

„Vakarienei pasigaminome didelį puodą vištienos sparnelių, tačiau pamatėme, kad nėra padažo. Nutarėme nueiti į šalia esančią parduotuvę. Sparnelius palikome ant valgomojo stalo. Grįžę radome visiškai tuščią puodą, o Snupis tuo tarpu jau ramiai gulėjo savo guolyje. Mums teko gamintis naują vakarienę“, – su šypsena prisimena p. Gediminas.

Snupis yra pirmasis šeimos augintinis, draugauja ir su vaikais, ir su kitais šunimis, ir „netgi su katėmis“. Na, ir yra visų šeimos narių labai mylimas. Tad, prie visų išvardintų ilgaamžiškumo ingredientų, turbūt reikėtų pridėti ir šeimininkų rūpestį bei meilę.

Šiek tiek įdomių faktų apie Šarpėjų veislę

1978 m. šarpėjus buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip rečiausia ir egzotiškiausia šunų veislė. Pirmasis šarpėjus į Lietuvą atkeliavo 1998 metais.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą