Kad augintiniai nekeltų grėsmės aplinkiniams, savininkams teks prisiminti jų vedžiojimo taisykles

lytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu Nr. DV-86 patvirtintose gyvūnų laikymo Alytaus miesto savivaldybės teritorijoje taisyklėse numatyta, kad gyvūno laikytojas privalo užtikrinti, kad viešojoje vietoje jų vedami, nešami ar kitaip naudojami gyvūnai nekels grėsmės kitiems asmenims, gyvūnams, jų sveikatai, gyvybei ir asmenų, valstybės ar savivaldybių turtui. 

Šunys turi būti vedžiojami (vedami) laikant už pavadėlio. Iš privačių teritorijų ir bendro naudojimo patalpose (laiptinėse, koridoriuose ir pan.) šunys privalo būti vedami tik trumpu pavadėliu. Vedžiojami šunys neturi kelti grėsmės ar diskomforto praeiviams, žmonėms esant netoliese, pavadėlis turi būti sutrumpintas, kad šuo nekeltų grėsmės žmonėms ir kitiems gyvūnams. Jei šuo aktyvus arba neramus, loja, rekomenduojama vedžioti su antsnukiu. 

Taisyklių 4.4 punkte numatyta, kad vedžiodamiesi šunį, asmenys privalo turėti maišelių ekskrementams surinkti. Gyvūnams priteršus viešojoje vietoje, dviejų butų ar daugiabučių namų bendrojo naudojimo patalpose ar kito asmens žemės valdoje, būtina nedelsiant surinkti gyvūnų ekskrementus ar kitus teršalus. Maišelį su ekskrementais privaloma išmesti į specialų konteinerį, skirtą gyvūnų ekskrementams arba į artimiausią mišriųjų komunalinių atliekų konteinerį.

Už šių taisyklių pažeidimą Administracinių nusižengimų kodekso 346 str. 1 d. numatyta atsakomybė – bauda nuo 30 iki 120 Eur.

Gyvūnų dresavimo-vedžiojimo aikštelės Alytaus mieste įrengtos Jaunimo parke, Putinų gatvėje prie „Gulbynės“ ežerėlio ir Jazminų gatvėje prie parduotuvės „Lidl“.

Primindamas šias augintinių vedžiojimo taisykles, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rytis Vitkauskas, informuoja, kad skyriaus darbuotojai pagal pasirašytą bendrą su Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatu  Prižiūrimų teritorijų situacijų prevencijos priemonių įgyvendinimo planą, balandžio mėnesį vykdys bendras priemones dėl gyvūnų laikymo Alytaus miesto savivaldybės teritorijoje taisyklių bei apleistų, paliktų be priežiūros automobilių, prevenciją ir kontrolę.

Pasak vedėjo, ant be priežiūros paliktų neeksploatuojamų automobilių bus palikti įsėjamieji lapeliai, prašant savininkų geranoriškai pasirūpinti transporto priemone. To nepadarius, savininkams grės bauda nuo 70 iki 140 eurų.  

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą