Lapkričio mėnesį Alytuje bus ženklinami beglobiai gyvūnai


Alytaus miesto savivaldybė nuo pirmadienio organizuoja beglobių gyvūnų ženklinimo akciją. Jos metu visą lapkričio mėnesį beglobiai gyvūnai bus kastruojami, vakcinuojami, ženklinami ir paleidžiami į tą pačią vietą, iš kurios buvo paimti, kad gyvūnas patirtų kuo mažiau streso – tai numato Gyvūnų gerovės įstatymas.
Šia akcija siekiama suvaldyti beglobių, valkataujančių gyvūnų populiaciją. Pavyzdžiui, viena katė kartu su savo palikuonimis per 7 metus gali atsivesti apie 420 tūkst. palikuonių.
Akcijai vykdyti šiuo metu yra palankus metas, kadangi beglobiai gyvūnai turiu daug sąlygų poruotis ir atsivesti palikuonių – jie žiemą sušąla ir neišgyvena. Akcija vykdoma gyvūnų labui ir gerovei, kad jie ne tik nesidaugintų, bet taip pat neplatintų ligų.
Ženklinimo metu pagal tarptautinius standartus gyvūnui bus pakirpta ausytė, kad jis nebūtų gaudomas antrą kartą. Paženklinus gyvūnai taps pilnateisiais Alytaus miesto gyventojais. Akcija vykdoma Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis. Akciją vykdys UAB „Nuaras“, jis yra laimėjęs konkursą teikti šią paslaugą ir turi tam skirtus leidimus. Vėliau savivaldybei bus pateikta ataskaita apie paženklintų gyvūnų skaičių.
Jeigu pastebėjote prie jūsų gyvenamosios vietos beglobius gyvūnus, praneškite Alytaus regiono gyvūnų globos namams UAB „Nuaras“ tel. +370 686 29 110 arba rašykite el. paštu miestoukis@alytus.lt

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą