Į Alytaus rajono ežerus įveista beveik 200 tūkst. žuvų

Šiemet įžuvinti septyni Alytaus rajono ežerai, įveista beveik 200 tūkst. įvairių žuvų. Spalio pabaigoje įžuvintas Alytaus rajono Obelijos ežeras, įveista lydekų ir sterkų. Ežerų įžuvinimą vykdo Žuvininkystės tarnyba prie LR žemės ūkio ministerijos. Spalį įžuvintas Miroslavo seniūnijoje esantis Obelijos ežeras užima daugiau kaip pusė tūkstančio ha plotą. Spalio 20 ir 26 dienomis į jį įleista daugiau kaip 12 tūkst. žuvų. Obelijos ežero įžuvinimo komisijos darbe dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.

„Obelijos ežere įveista 12 tūkst. šiųmečių sterkų ir 1050 šiųmečių lydekų. Sterkų vienos žuvytės svoris 6 g, lydekos – 235 g.  Šiemet žuvų įveista į Kavolio, Giluičio, Talokių, Obelijos, Daugų, Atesio, Simno ežerus. Į juos įleista 175 tūkst. paaugusių lydekų, į Giluitį – 2000 lynų, Kavolio ir Talokių – 9000 karpių, Kavolio dar ir 500 šamų.Įžuvinti ežerą nuspręsta specialistams atlikus tyrimus. Leidžiant žuvis į vandenį dalyvavo Metelių regioninio parko, Aplinkos apsaugos departamento specialistai. Tikimės, kad šiame Alytaus rajono ežere pagausės žuvų ir žvejai galės džiaugtis laimikiu. Šiemet buvo įžuvinti septyni rajono ežerai. Iš viso į ežerus įleista 199 550 žuvų“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius.

Alytaus rajono teritorijoje yra 70 ežerų. Juose nuolat stengiamasi išsaugoti atskirų žuvų rūšių išteklius ir juos pagausinti.Žuvys išveistos ir užaugintos Žuvininkystės tarnybos Pietų regiono žuvivaisos Simno skyriuje.

Žuvų rūšių išsaugojimas ir išteklių pagausinimas yra mokslininkų ir žuvivaisos specialistų darbas. Jie stebi natūralią žuvų populiacijos raidą, saugo, gausina ir atkuria žuvų išteklius valstybiniuose vidaus vandens telkiniuose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą