Atsakas pandemijai – santarvė su gamta

Pirmadienį, pažymint Europos parkų dieną, žmonės kviečiami pabūti gamtoje ir su gamta. Pasaulį apėmusi Covid-19 pandemija dar kartą pabrėžė žaliųjų erdvių poreikį. Europos atkūrimo plane numatoma sukurti ekologiškesnę ir atsparesnę Europą.

Europos parkų diena minima nuo 1999 metų. Europos parkų federacijai priklauso ir nemažai Lietuvos saugomų teritorijų. Tai penki nacionaliniai ir kai kurie regioniniai parkai.

Šiuo metu, laisvėjant karantino režimui, vis plačiau veriasi valstybinių parkų lankytojų centrų durys. Šie centrai dažnai vadinami vartais į saugomas teritorijas. Juose žmonės susipažįsta su parko vertybėmis ir po to keliauja jas pamatyti iš arčiau, gamtoje.

Jau galima užsukti ir į Aplinkos ministerijos sistemai priklausančius gamtos muziejus bei zoologijos sodą. Senjorams, kurie pasiskiepijo nuo balandžio 13 d. iki gegužės 1 d., jie dalijo kvietimus juose nemokamai apsilankyti. Respublikinis Vaclovo Into akmenų muziejus išdalijo 600, Kauno Tado Ivanausko zoologijos sodas ir Ventės rago ornitologinė stotis – 627,  Lietuvos zoologijos sodas – 1400 kvietimų. Primename, kad kvietimų galiojimo laikas nėra apribotas, tad jei dar nesuskubote ten pabuvoti, galite tai padaryti bet kada.

Daugiau galimybių keliauti bei pažinti suteiks ir Galimybių pasaskurį nuo gegužės 24 d. gali gauti visi, persirgę COVID-19, gavę neigiamą COVID-19 testo  rezultatą ar  pasiskiepiję nuo COVID-19.

Aplinkosaugininkai kviečia žmones kuo daugiau būti gamtoje, ją pažinti ir ja rūpintis.

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą