Alytuje įrengti stovai su didmaišiais žaliosioms atliekoms

Alytaus mieste, daugiabučių namų  teritorijose, pastatyti specialūs stovai su didmaišiais žaliosioms atliekoms. Šias atliekas rinks ir veš Alytaus miesto savivaldybės skelbtą konkursą laimėjęs Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras. 

Į didmaišius galima mesti tik nupjautą žolę, augalų lapus, smulkias medžių šakas, kankorėžius, spyglius, gėlynų bei kambarinius augalus ir jų dalis, nuvytusias gėles, jų puokštes (be priedų!). Nugenėtas dideles medžių šakas sukraukite šalia stovo – negrūskite į didmaišius, kad jų nesuplėšytumėte.  

Didmaišiai bus ištuštinami ir prie jų paliktos medžių šakos išvežamos, gavus daugiabučio namo bendrijos administratoriaus pranešimą, kad maišas prisipildęs. 
Jokių kitų atliekų, išskyrus žaliąsias, nei į didmaišius, nei šalia jų mesti negalima! 

Žaliųjų atliekų NEGALIMA mesti į rūšiavimo konteinerius ir DRAUDŽIAMA jas palikti aikštelėse prie konteinerių. Toks elgesys vertinamas kaip atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimas, už kurį yra numatyta administracinė atsakomybė.  

Esant galimybei, žaliąsias atliekas geriausia kompostuoti savo namų valdose. Jei tokios galimybės nėra, surinktas žaliąsias atliekas prašome pristatyti į artimiausią rūšiavimo centrą ar kompostavimo aikštelę. Jų adresai ir darbo laikas skelbiami https://www.aratc.lt/kontaktai-rusiavimo-centrai-2/

Iš atskirai surinktų žaliųjų atliekų gaminama elektros energija ir kompostas. 

Rūšiuokite ir kompostuokite žaliąsias atliekas!

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf. 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą