Už netvarkingus žemės sklypus – 6,6 karto didesnis mokestis

Alytaus rajono savivaldybė suskaičiavo, kiek jos teritorijoje yra apleistų sklypų ir ragins jų savininkus susitvarkyti. Nekreipiantiems dėmesio į prašymą teks sumokėti 6,6 karto didesnį žemės mokestį.

Alytaus rajono savivaldybės Nuolatinė komisija nenaudojamiems, apleistiems žemės sklypams nustatyti Alytaus rajono teritorijoje ir sąrašui parengti gavo informaciją apie apleistus sklypus, ją pateikė seniūnai. Į sąrašą įtraukti 57 sklypai ir 66 jų savininkai.

Kaip sakė komisijos narė - Finansų ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Zita Jadeškienė, į sąrašą įtrauktų nenaudojamų, apleistų žemės sklypų, išskyrus žemės ūkio paskirties plotų, savininkams bus išsiųsti raginimai susitvarkyti.

„Susitvarkyti ir pranešti apie sutvarkytą sklypą skiriama 20 darbo dienų nuo registruoto laiško gavimo. Kaip įrodymą, kad sklypas sutvarkytas, savininkai jiems patogiu būdu savivaldybei turės pateikti nuotrauką. Negavus pranešimo, informacija apie netvarkingą sklypą bus perduota Valstybinei mokesčių inspekcijai ir taikomas didžiausias žemės mokestis“, – sakė Z. Jadeškienė.

Alytaus rajono savivaldybės taryba tvarkingiems žemės sklypams nustačiusi mažiausią žemės mokestį – 0,6 proc., netvarkingiems – didžiausią – 4 proc. žemės sklypo vertės.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą