NUO ŠIOL MĖGSTAMĄ DARBĄ AR REIKALINGĄ DARBUOTOJĄ BUS GALIMA RASTI PAGAL VERTYBES

Šiandien oficialiai startuoja naujas darbo paieškų, darbo pasiūlymų ir CV portalas LoveJob.lt, skirtas tiek darbdaviams, tiek darbuotojams. Šis portalas rinkoje išsiskirs keletu esminių akcentų, kurių paskutiniuoju metu Lietuvoje panašaus pobūdžio portaluose pasigendame. Kaip žinia Lietuvoje bedarbių skaičius išaugo nuo 6,6 proc.
(kovo mėn.) iki 9,3 proc. (gegužės mėn.). Rinkos statistika rodo, kad 10-20% pradėjusių dirbti asmenų per bandomąjį laikotarpį būna atleisti arba patys pasitraukia. Viena priežasčių – vertybės, kurios išsiskiria įmonėse tarp vadovų ir darbuotojų. Neretai tiek įmonių vadovai, tiek darbuotojai prieš pradedant dirbti neįvertina vertybių svarbos ir tik vėliau supranta, kad vertybės nulemia kiek darbuotojas pritaps įmonės kultūroje ir ras bendrų sąlyčio taškų.

Vertybės.

LoveJob.lt - pirmoji ir vienintelė darbo paieškų platforma Lietuvoje (o gal net ir visame pasaulyje), kur darbą galite rasti remiantis vertybėmis. Portalas leis ne tik pagal standartinius filtrus atlikti darbo skelbimų paiešką, bet ir pagal vertybes pasirinkti tinkamiausią darbdavį ar darbuotoją. Pastaruoju metu labai daug kalbama apie vertybes, o jų nesutapimai tarp darbdavių ir darbuotojų ypatingai išryškėjo prasidėjus COVID-19 situacijai rinkoje. Nemaža dalis tiek darbdavių, tiek darbuotojų nusivylė vieni kitais. Nusivylė, kadangi išsiskyrė jų požiūriai ir kertiniai dalykai – vertybės. Naujo portalo dėka – tiek darbdaviai, tiek darbuotojai galės matyti vieni kitų

vertybes ir renkantis kandidatą arba tinkamą įmonę, atkreipti dėmesį į jas. Šiuo metu portale pateikiamos pagrindinės vertybės, kurių surinkta virš 50, tačiau neradus tinkamos vertybės, lankytojams (arba įmonėms) yra leidžiama ją įrašyti į sistemą ir ji tampa matoma visiems portalo naudotojams. Tiesa, norint savo vertybes įrašyti į sistemą, turite susikurti savo CV arba patalpinti darbo pasiūlymą šiame portale.

Detali, išplėstinė darbo skelbimų paieška.

Jos tikslas – suteikti lankytojams galimybę, panaudojus reikiamus filtrus, matyti tik tuos darbo pasiūlymus, kurie jiems yra aktualūs ir naudingi. Paieškoje galima nurodyti ganėtinai daug filtrų, palengvinančių tikslinę darbo pasiūlymų paiešką: pasirinkti šalį, miestą, darbo sritį, atlyginimą, vertybes, poziciją, darbo pobūdį, kalbas, pagal kurias tikimasi rasti darbą. Ieškant darbo pagal poziciją, pateikiamos ne tik standartinės opcijos – darbininkai, specialistai, vadovai, praktikantai, bet netgi valdybos nariai ar kontraktoriai. Taipogi, galima nurodyti, ar domina darbas pilnu ar daliniu etatais, vakarais, savaitgaliais bei atsižymėti alternatyvų darbą nuotoliniu būdu.

Itin detali kompiuterinių žinių ir programavimo skiltis.

Matant, kaip auga ir plečiasi IT rinka, tampa būtina pateikti kuo detalesnį kompiuterinių žinių ir gebėjimų sąrašą, kad lankytojai, kurie kursis savo CV, galėtų lengvai ir patogiai priskirti sau tinkamas žinias. Kaip ir vertybių atveju, pirminis kompiuterinių žinių sąrašas pateiktas su daugiau nei 100 skirtingų opcijų ir įrašų, tačiau kiekvienas lankytojas, kurdamasis savo CV ir neradęs tinkamos kompiuterinės ar programavimo kalbos, galės pats ją įrašyti ir ji atsiras platformoje bei taps matoma visiems. Taip savo ruožtu lankytojai patys galės plėsti šią platformą ir prisidėti prie platformos išskirtinumo kūrimo rinkoje.

Dizainas be reklamų ir funkcionalumas.

Interneto lankytojai pavargo nuo reklamos triukšmo. Dauguma tinklalapių perkrauti reklamos skydeliais, kurie blaško dėmesį ir lėtina tinklalapių greitaveiką. Rūpindamiesi lankytojais ir jų patogumu, kūrėjai atsisako reklamos. Šiame portale nepamatysite nei vieno reklaminio skydelio. Portalo kūrėjų tikslas – kad lankytojai galėtų netrukdomi reklamų ieškoti darbo ir taip tikslingai koncentruoti savo dėmesį.

Kitos funkcijos.

Tiek įmonių, tiek darbuotojų laukia kur kas daugiau funkcionalumų ir privilegijų, kurias jie pamatys prisiregistravę šiame portale ir kurių neturi arba ganėtinai ribotai turi kiti darbo paieškų ir pasiūlymų portalai. Viena jų – supaprastinto aplikavimo funkcija, kuri leidžia nusiųsti nuorodą į savo CV ir bet kada ją užblokuoti, jeigu darbuotojas nusprendžia neberodyti savo CV potencialiems darbdaviams. Ši funkcija patogi tiek darbuotojams, tiek darbdaviams, nes nereikia siuntinėti CV, kuris „sveria” X kilobaitų, nereikia jo išsisaugoti kompiuteryje ir, galiausiai, darbdaviams nėra rizikos pamiršti jį išsitrinti, pasibaigus atrankos procesui, kad nebūtų pažeistas duomenų apsaugos įstatymas. Susikūrus CV, galima pasirinkti vieną iš trijų šablonų ir jį naudoti aplikuojant į norimas darbo pozicijas. Kad būtų patogiau, darbdaviai vidinėje LoveJob.LT platformoje visus CV gali susegmentuoti į skirtingus katalogus, susikurti jiems naudingus katalogus ir juose laikyti kandidatų CV, kurie aplikavo į poziciją. Be to, yra galimybė apie kiekvieną kandidatą pasirašyti asmeninius komentarus, įžvalgas ir įsivertinti reitingu, kuris bus matomas tik jiems patiems ir yra naudingas būsimoms atrankoms bei pozicijoms.

Apie kūrėjus.

Šis portalas buvo sukurtas galvų medžiotojų, kurie patys ketverius metus rinkoje dirba su vadovų ir kitų specialistų paieškomis, atrankomis, įdarbinimu. Per tą laiką portalo kūrėjai identifikavo funkcijas, kurios naudingos tiek darbuotojams, tiek darbdaviams, siekiant efektyvesnio rezultato įdarbinimo procese. Portalas priklauso UAB „Fortune IT“ įmonei. Įmonė Lietuvoje veiklą vykdo nuo 2016 metų. Įmonei taip pat priklauso prekinis ženklas VoodooSales. Įmonės veiklų spektrą sudaro: vadovų ir specialistų galvų medžioklė, atrankos, mokymai, verslo konsultacijos pardavimų efektyvumo ir marketingo klausimais. Įmonės apyvarta visus ketverius veiklos metus – auganti. 2019 metais įmonės apyvarta perkopė 200’000 Eurų. Šiuo metu įmonėje dirba 7 darbuotojai.

Daugiau informacijos:
Saulius Vanagas
Tel. +370 654 55 414
El. p. Saulius.Vanagas@LoveJob.lt
www.LoveJob.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą