Meras Algirdas Vrubliauskas: „Nepristikite kūrybos, polėkio, noro sužinoti, paguosti“

„Linkime sėkmingų mokslo metų!“ – tokį linkėjimą rugsėjo 1-ąją girdėjo bene visi mokiniai ir mokytojai.  Nors šventė buvo pridengtais veidais, saugantis COVID–19, Alytaus rajono gimnazijose ji, kaip visada, buvo su dainomis, šokiais, išskirtiniu dėmesiu pirmokams ir abiturientams.

Šventinę nuotaiką paryškino spalvingos gėlės mokinių rankose, nuoširdžias mokytojų ir tėvelių šypsenas šį kartą išdavė akys. Kai kam tai pirmas žingsnis žinių kelyje, kai kam – paskutinis rugsėjis mokykloje.

Mokinius ir mokytojus sveikino rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, mokyklų direktoriai, seniūnai, pirmokams buvo dovanojamos dovanėlės.

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas dalyvavo Butrimonių gimnazijos šventėje, sveikindamas pasidžiaugė, kad padaugėjo mokinių, atvyksta mokytis iš kitų savivaldybių, o tai rodo, kad švietimo kokybė ir galimybės siekti žinių rajono gimnazijose ir jų skyriuose yra geros.

„Šis rugsėjis ypatingas, bet jis visada įdomus. Kiekvienais metais daug jaudulio, nerimo, bet rugsėjo žmonės tą žino, jeigu mes norim siekti gražios ateities, mes turime siekti žinių, ir tas žinias, pagrindus į pasaulį, į didelę gražią kelionę gauname mokykloje“, – kalbėjo meras ir linkėjo mokiniams, mokytojams, tėvams nepristigti susitarimo ir dermės.

„Nepristikite kūrybos, polėkio, noro sužinoti, noro vienas kitą praturtinti, noro vienas kitą paguosti. Dirbkite kaip viena darni komanda, darni šeima, ir tada jokie pavojai, jokie iššūkiai jums nebus neįveikiami“,– rajono mokyklų bendruomenėms linkėjo Alytaus rajono meras A. Vrubliauskas.

Naujus mokslo metus šešiose rajono gimnazijose ir jų skyriuose pradėjo 1643 mokiniai, iš jų 90 pirmokų. Palyginti su praėjusiais metais, rajono mokyklas lankys 139 mokiniais daugiau. Dirbs 230 pedagoginių darbuotojų.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą