Žmogui reikia žmogaus, ypač neįgaliajam

Šiandien Užubalių bendruomenės namuose vyksta Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos renginys „Žmogui reikia žmogaus“.

Neįgaliųjų draugijos pirmininkė Liudmila Makselienė kartu su Alytaus rajono savivaldybe įgyvendina socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą. Iš beveik 2000 rajone gyvenančių neįgaliųjų į draugiją susibūrė 320 narių. 

„Renginio pavadinimas labai daug pasako: būkim kartu!- sakė Užubaliuose apsilankiusi Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.

Pasak D. Kitavičienės, ne visada sveikieji išgirsta, supranta ir atjaučia neįgaliuosius. Būtų gerai, kad neliktų tos atskirties, neįgaliųjų diskriminacijos.

„Aš labai tikiuosi, kad Alytaus rajono savivaldybė nėra tarp tų, kurie negirdi ir nesupranta neįgaliųjų. Jau ne vienus metus stengiamės, kad visi neįgalieji būtų išklausyti, jiems būtų suteikta reikalinga pagalba. Jūs tik rinkitės, bendraukite, pasibūkite kartu, o mes stengsimės tam sudaryti sąlygas“,- kalbėjo mero pavaduotoja D. Kitavičienė.

Renginyje taip pat dalyvavo ir neįgaliuosius pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Laurynas Kasčiūnas, savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyresnioji specialistė Jūratė Busilienė, Lazdijų rajono neįgaliųjų draugijos nariai. Jubiliatams įteiktos dovanėlės.

Susirinkusiems koncertavo Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos ansamblis „Šypsena“, vadovaujamas Dainiaus Juozapavičiaus. Neįgaliuosius savo kūriniais sveikino atlikėjas Juozas Kavaliauskas, Miroslavo duetas „Berniukai“ – Edvinas ir Vytautas, Lazdijų neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Atjauta“. O štai alytiškių romansų atlikėjų grupė „Pavakarys“ sakė „baltu pavydu“ pavydintys Alytaus rajono kultūros renginių, rajono savivaldybės vadovų dėmesio ir meilės žmonėms. „Visada su džiaugsmu laukiame kvietimo koncertuoti Alytaus rajono renginiuose“,- kalbėjo ansamblio vadovė R. Tamašauskienė. 

Po oficialiosios renginio dalies neįgalieji vaišinosi šiupiniu ir pačių atsineštais gardumynais, dalijosi įspūdžiais, patirtimi, tiesiog džiaugėsi buvimu drauge ir šilta rugsėjo popiete.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą