Alytaus rajono savivaldybėje aptarta kaip policija aktyvins savo veiklą kaimiškose vietovėse

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato vadovai ir atstovai, kurie su Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktore Gintare Jociunskaite bei seniūnijų seniūnais aptarė kaimo vietovių saugumo problematiką ir veiklos pokyčius rajone.

Alytaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Virginijus Jaruševičius pristatė du galimus taikyti gyventojų aptarnavimo modelius.

„Pirmasis galimas modelis – kai pareigūnai iš anksto nustatytu ir paskelbtu laiku bus seniūnijos patalpose ir aptarnaus atvykstančius žmones. Antrasis -  aktyvus gyventojų aptarnavimo modelis, kai pareigūnai iš anksto nustatytu ir paskelbtu laiku dirba ne seniūnijos patalpose, o seniūnijos centre (miestelyje ar kaime), kur užtikrina viešąją tvarką, lanko nepilnamečių susibūrimo vietas, švietimo ir ugdymo įstaigas, prekybos vietas, tikrina šalia besibūriuojančius nuolatinius klientus, galimas nelegalios prekybos vietas, kitus rizikos židinius, užsiima prevencine veikla, pagal galimybes, užtikrina eismo saugumą. Tačiau jei į seniūniją atvyksta žmogus, kuris pageidauja gyvai susitikti su pareigūnu, susisiekus su pareigūnu jis atvyksta pasikalbėti“, – kalbėjo V. Jaruševičius.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė kalbėdama su pareigūnais sveikino šį sprendimą ir džiaugėsi, kad atkreiptas dėmesys į gyventojų poreikius dažniau matyti policijos pareigūnus kaimuose, operatyviau spręsti iškylančias problemas, efektyvinti bendradarbiavimą.

Susitikime dalyvavusiems seniūnams taip pat patiko šie pokyčiai ir nuspręsta, kad Alytaus rajono seniūnijoms tinkamesnis yra aktyvusis policijos pareigūnų darbo pobūdis.

Šios naujovės atsirado po to, kuomet policijos generalinis komisaras patvirtino policijos veiksmų, stiprinant kaimiškų vietovių gyventojų saugumą, planą.  

Planuojama sukurti arba naudoti jau esamas virtualių pokalbių grupes populiariose pokalbių programėlėse (Viber, WhatsApp, Messenger ar pan.), į kurias sujungti aktyvius kaimiškųjų vietovių seniūnijų gyventojus ar jose dirbančius žmones, keistis informacija, aptarti kitus svarbiausius saugumo klausimus.

Alytaus rajono savivaldybės ir Alytaus apskrities

Vyriausiojo policijos komisariato informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą