Šventežerio seniūnijoje atidengtas paminklas partizanei Elzei Aravičiūtei Gegutei

Iškilmingai, nuoširdžiai ir šiltai  Šventežeryje pagerbti Lietuvos laisvės gynėjai – Dainavos apygardos Šarūno rinktinės partizanai. Ypatingas dėmesys skirtas žuvusiai šios rinktinės partizanei Elzei Aravičiūtei Gegutei.

Renginys prasidėjo Šv. Mišiomis Šventežerio Švč. Mergelės Marijos Gimimo bažnyčioje, kurias už žuvusią partizanę  aukojo klebonas Egidijus Juravičius. Po jų gausus renginio dalyvių  būrys  vyko į Žališkės kaimą,  kur prie  Senkučio ežero, Elzės Aravičiūtės  Gegutės žūties vietoje, buvo atidengtas ir pašventintas jai skirtas paminklas, padėtos gėlės, uždegtos atminimo žvakelės.  

Prasmingi žodžiai, nuoširdūs eilėraščių posmai, padėkos už atminimo įamžinimą, linkėjimai branginti ir vertinti laisvę, nepamiršti istorijos. Visa tai skambėjo iš iškilmėse  dalyvavusių: buvusio LR Seimo nario Alvydo Baleženčio, LR Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties įamžinimo komisijos nario  Lauryno Kasčiūno, savivaldybės vicemero Audriaus Klėjaus, Alytaus miesto Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo Vytuolio Valūno, žuvusios partizanės Elzės Aravičiūtės sūnėno Gintaro Aravičiaus, Šventežerio seniūnės Aldonos Burbienės lūpų. 

Renginį  vedė, su Elzės Artavičiūtės Gegutės biografija ir žūties aplinkybėmis supažindino Lazdijų rajono savivaldybės darbo grupės laisvės kovoms įamžinti narė Nijolė Lepeškienė. Partizanų dainas atliko Lietuvos tremtinių ir politinių kalinių Lazdijų skyriaus ansamblis „Žilvitis“ ir Alytaus skyriaus ansamblis „Atmintis“.

Prasminga ir gražu renginyje buvo matyti gausų dalyvių būrį – partizanų gimines, Žališkės ir aplinkinių kaimų gyventojus, rajono savivaldybės tarybos narius ir savivaldybės Darbo grupės laisvės kovoms įamžinti narius, buvusius tremtinius iš Lazdijų ir Alytaus rajonų, šaulius ir karius savanorius, Alytaus miesto gimnazijų jaunuosius šaulius ir ateitininkus.

Po renginio pabendrauti, pasidalinti prisiminimais ir ateities planais visi vyko į  Šventežerio parapijos namų salę, kur vyko  popietė „Atmintis gyva“.

lazdijai.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą