Nuotraukos autorius: V.Šciavinskas

A. Veryga: keičiama privalomo kaukių dėvėjimo tvarka

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga penktadienį pranešė, kad keičiami reikalavimai dėl kaukių dėvėjimo viešojo maitinimo įstaigose.

„Keičiasi reikalavimai dėl kaukių ir kitų veido apsaugos priemonių dėvėjimo viešojo maitinimo įstaigose. Nuo šiol sėdint prie stalo ar baro lankytojams nebeprivaloma dėvėti kaukių ar kitų veido apsaugos priemonių“, – socialiniame tinkle rašė ministras.

Jo teigimu, į kavines, restoranus ir kitas viešojo maitinimo įstaigas ir toliau turi būti įleidžiami tik veido apsaugos priemones dėvintys lankytojai. Tai galioja einant tiek į vidaus erdves, tiek į lauko kavines.

Kitaip tariant įeiti ir išeiti reikia su kauke ar kita veido apsaugos priemone, o sėdint prie stalo ar baro – nebūtina jos dėvėti.

„Šis pakeitimas inicijuotas įsiklausius į SAM pateiktus žmonių siūlymus ir įvertinus jų patiriamus nepatogumus, kai prie stalo reikėdavo būti su kauke, kol nevalgai ar ko nors negeri“, – aiškino A.Veryga.

Jo atstovė Lina Bušinskaitė BNS nurodė, kad įsakymas pasirašytas ketvirtadienį, įsigalioja penktadienį.

Ministras taip pat priminė, kad išimtys dėl kaukių dėvėjimo taikomos negalią turintiems žmonėms, kai jie dėl savo negalios tiesiog negali nešioti burną ir nosį dengiančių veido apsaugos priemonių.

„Pavyzdžiui, turintieji kvėpavimo sutrikimų, psichikos sutrikimų, autizmo spektro sutrikimų ir kt. gali būti ir be kaukių, jei dėl savo sveikatos būklės jų negali dėvėti. Žinoma, jei žmogaus negalia (tarkim, judėjimo) leidžia naudoti kaukę, tai tą ir reikėtų daryti“, – rašė A.Veryga.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą nuo rugpjūčio 1 d. buvo grąžintas privalomas kaukių dėvėjimas viešajame transporte ir įstaigose, masiniuose renginiuose, viešojo maitinimo įstaigose, išskyrus tuos atvejus, kai yra valgoma ir geriama.

lrytas.lt informacija

Komentarai

  • lietuvis
    prieš 56 minučių
    kokią žalą daro pastovus kaukių nešiojimas-insultai,infarktai riziks oadidėja 25% dėl pastovaus co įkvėpimo,kai kraujas tirštėja...čia jau genocidas

Parašykite komentarą