Saviizoliacijoje balsuoti norinčių rinkėjų skaičius auga

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) vis dar priima saviizoliacijoje esančių ir artėjančiuose Seimo rinkimuose pageidaujančių balsuoti namuose rinkėjų prašymus.

Šiuo metu gauta daugiau kaip 130 Lietuvos Respublikos piliečių prašymų balsuoti namuose saviizoliacijos metu.

VRK, gavusi rinkėjų prašymus, dėl informacijos patikrinimo kreipiasi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC), kuris patvirtina, jog konkretus rinkėjas yra įtrauktas į saviizoliacijoje esančių asmenų sąrašus. Taip VRK yra informuojama apie konkretaus rinkėjo buvimo saviizoliacijoje priežastį: ar prašymą pateikusiam piliečiui diagnozuota Covid19 liga, ar jis yra įtariamas, kad serga, ar yra turėjęs sąlytį su sergančiuoju, ar tiesiog yra grįžęs iš užsienio valstybės.

Priklausomai nuo šių požymių, VRK perduoda šią informaciją balsavimą namuose vykdantiems rinkimų komisijų nariams, kad šie pasiruoštų dėvėti jiems skirtas asmens apsaugos priemones ir tinkamai bei saugiai galėtų atlikti balsavimo namuose pas saviizoliacijoje esantį asmenį, procesą.

VRK primena, kad saviizoliacijoje esantys rinkėjai labai kviečiami nedelsti iki paskutinės dienos, pildyti

prašymo balsuoti namuose formą siųsti VRK arba skambinti trumpuoju numerius 1855 ir registruoti prašymą telefonu.

Rinkėjai raginami prašymą balsuoti namuose saviizoliacijos metu pateikti VRK iki nustatyto termino, kad rinkimų komisijų nariai suspėtų sudaryti rinkėjams galimybę balsuoti namuose.

Rinkėjai, esantys saviizoliacijoje tuose namuose, kuriuose yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, prašymą balsuoti namuose turėtų pateikti VRK iki spalio 7 d. (imtinai) ir iki spalio 21 d. (imtinai), prieš pakartotinį balsavimą.

Jei rinkėjai saviizoliuojasi ne tuose namuose, kuriuose yra deklaravę gyvenamąją vietą, prašymo balsuoti namuose saviizoliacijos metu formą turėtų pateikti iki spalio 6 d. (imtinai) ir iki spalio 20 d. (imtinai), prieš pakartotinį balsavimą.

VRK primena, kad pasinaudotų teise balsuoti namuose rinkėjas turi:

užpildyti rinkėjo, esančio saviizoliacijoje, prašymo balsuoti namuose formą, kurią galima parsisiųsti Čia;

pasirašytą formą nuskanuoti ar nufotografuoti (pasirašyti formą galima ir elektroniniu būdu);

atsiųsti formą Vyriausiajai rinkimų komisijai el. paštu balsuok@vrk.lt;

sulaukti, kol su rinkėju susisieks apylinkės rinkimų komisijos nariai ir informuos apie balsavimą namuose.

Tie rinkėjai, kurie yra saviizoliacijoje ir neturi galimybės naudotis internetu, pateikti prašymą balsuoti namuose gali trumpuoju informacijos apie rinkimus teikimo numeriu 1855. VRK primena, kad tokiu atveju rinkėjo bus paprašyta nurodyti prašymo formai reikalingus asmens duomenis ir paprašyta patvirtinimo, kad jis sutinka, jog VRK ir NVSC tvarkytų rinkėjo asmens duomens rinkėjų sąrašų sudarymo tikslais.

Balsavimas rinkėjų namuose bus organizuojamas spalio 9 ir 10 dienomis.

Kontaktams: 
Tel. (8 5) 239 6295 
El. p. komunikacija@vrk.lt

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą