Pandemijos pasekmes verslui padeda spręsti savivaldybė

Koronaviruso pandemijos pasekmes jaučia Alytaus rajono verslininkai. Dėl patirtų nuostolių į savivaldybę kreipėsi įmonė su prašymu atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

Savivaldybės taryba savo biudžeto sąskaita turi teisę mažinti nekilnojamojo turto mokestį arba visai nuo jo atleisti. Vis dėlto, ja naudojasi tik išskirtiniu atveju, o ir prašymų iš verslo gauna labai retai.

Savivaldybės taryba svarstė uždarosios akcinės bendrovės ,,Stateta“ prašymą sumažinti mokestį arba atleisti nuo 2020–2021 metų nekilnojamojo turto mokesčio 2608 Eur.

Įmonė pateikė pagrindžiančius dokumentus, praėjusių metų finansinių ataskaitų rinkinį su nepriklausomo auditoriaus išvada, iš kurios matyti, kad dėl valstybėje susidariusios nepalankios verslui situacijos koronaviruso (COVID-19) pandemijos metu patyrė reikšmingą neigiamą poveikį, dėl fizinių ir juridinių asmenų judėjimo apribojimų drastiškai sumažėjo kurą ir kitas prekes perkančių klientų srautai. Įmonė siekia sumažinti neigiamas ekonomines socialines pasekmes, patiriamas dėl viruso COVID-19 pandemijos ir taikomų jo paplitimo ribojimo priemonių, išlaikyti ekonominės veiklos tęstinumą.

Atsižvelgdama į tai, Alytaus rajono savivaldybės taryba pasinaudojo teise taikyti mokesčių lengvatą savo biudžeto sąskaita. Bendrovei ,,Stateta“ 2020 m. nekilnojamojo turto mokestį sumažino 50 proc.

„Rajono verslui visada padedame, kiek leidžia turimi savivaldybės ištekliai. Jau daugiau kaip 20 metų naudojame savivaldybės biudžeto lėšas smulkiam ir vidutiniam verslui remti. Pastaruosius kelis metus ši parama didinama. Šiemet verslo paramai numatyta 90 tūkst. Eur.

Parama teikiama siekiant skatinti rajono gyventojų verslumą bei įmonių konkurencingumą, naujų darbo vietų steigimą, senų darbo vietų išsaugojimą, naujų prekių ir paslaugų kūrimą, pažangių technologijų diegimą. Šiuo metu priimamos paraiškos“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje registruoti smulkiojo ir vidutinio verslo (SVV) subjektai teikti paraiškas finansinei paramai gauti gali iki lapkričio 20 d.

Dėl nekilnojamojo turto mokesčio mažinimo arba atleidimo nuo šio mokesčio į savivaldybę kol kas kreipėsi vienintelė įmonė.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą