Šiukšlintojus „tramdys“ baudomis

Atliekų tvarkymas – viena opiausių Alytaus rajone esančių sodininkų bendrijų problemų. Savivaldybė nuolat gauna skundų dėl perpildytų konteinerių, neišvežamų šiukšlių. Bendradarbiaujant su Alytaus regiono atliekų tvarkymo centru, atliekų vežėjais, ieškoma sprendimų, kaip pagerinti situaciją.

Prie sodininkų bendrijų įrengtos naujos, rūšiuojamam atliekų surinkimui skirtos pusiau požeminės konteinerinės aikštelės, padažnintas atliekų išvežimas, tačiau problema kaip buvo, taip ir liko. Žmonės atliekų nerūšiuoja, palieka jas prie konteinerių, todėl aikštelė tampa šiukšlynu.

Alytaus rajono savivaldybė, siekdama sudrausminti aplinkos teršėjus, prie atliekų tvarkymo aikštelių įrengė mobilias vaizdo stebėjimo kameras, o jomis nustatytus pažeidėjus žada bausti administracinėmis baudomis.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius sako tikėjęsis, kad šiukšlių problemą prie sodininkų bendrijų išspręs įrengtos naujos atliekų surinkimo aikštelės ir rūšiavimui skirti pusiau požeminiai konteineriai. Deja, situacija nepasikeitė.

„Žmonės patys šiukšlina, o paskui pyksta, kad prie konteinerių – netvarka. Atliekas palieka šalia konteinerių, jų nerūšiuoja. Manome, jog į šias aikšteles nemažai šiukšlių atvežama iš kitur. Jeigu konteineriais naudotųsi tik sodų gyventojai, problemos nebūtų, nereikėtų dažniau negu numatyta išvežti atliekas“,– sako V. Pranskevičius.

Atliekų tvarkymo pažeidimai jau buvo fiksuoti laikinomis vaizdo kameromis, dabar nuspręsta įrengti mobilias bei skirti atsakingus darbuotojus jų stebėjimui, pažeidimų fiksavimui ir baudų pažeidėjams skyrimui.

Vaizdo stebėjimo kameros jau įrengtos sodininkų bendrijų „Vyturėlis“, „Nemunas“, „Dzūkija“ atliekų tvarkymo aikštelėse, numatyta jas įrengti ir dar prie kelių sodų teritorijų.

„Imsimės prevencijos, pasitelksime sodininkų bendrijų pirmininkus, seniūnijų darbuotojus. Tikimės, kad žmonės supras, jog patys yra atsakingi už savo atliekų tvarkymą. Jeigu ne – sudrausminsime tuos, kurie šiukšlina. Gal ne po vieno ar dviejų mėnesių, bet tikimės šią problemą išspręsti“, – įsitikinęs administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Pranskevičius.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą