Rajono gyventojams – nuotoliniai sporto užsiėmimai ir pagalba gerinant psichikos sveikatą

„Sveikatos kibiru nepasisemsi, kiek pasistengsi - tiek gyvensi!“, – sako Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Jolanta Jakubauskienė.

Sveikata - brangiausias turtas, tai žino visi, bet neretai sveikatą  pradeda vertinti tik ligai užklupus. Sveikatos biuro specialistai - ne gydytojai, tačiau jie skiepija žmonėms norą rūpintis savimi ir jaustis geriau.

„Iki pandemijos susitikome su bendruomenėmis, lankėmės renginiuose, mokėme būti fiziškai aktyviais, mankštintis, judėti, taisyklingai kvėpuoti, subalansuotai maitintis, daugiau šypsotis ir pozityviai mąstyti“,– sako biuro direktorė J. Jakubauskienė.

Šiuo metu biuras dirba kitu ritmu, tačiau direktorė džiaugiasi, kad Alytaus rajono bendruomenės nepamiršo fizinio aktyvumo naudos ir mankštinasi per nuotolį.

„Organizuojame nuotolines nemokamas mankštas per ZOOM programą. Norinčius prisijungti prie mankštų prašome kreiptis į biurą telefonu (8-315) 21438. O norintiems savarankiškai  aktyviau pajudėti paskolinsime šiaurietiško ėjimo lazdas, – fizinio aktyvumo nepamiršti kviečia J. Jakubauskienė.

Psichologo konsultacijos ir mokymai – nemokami

Pasak direktorės, Visuomenės sveikatos biuras taip pat siūlo nemokamus mokymus psichikos sveikatai gerinti. „Dėl mokymų poreikio turėtų kreiptis biuro telefonu. Suteiksime visą informaciją“, –  kalbėjo J. Jakubauskienė.  

Ketverius metus biure teikiamos psichologo konsultacijos. Kasmet registruojama apie 700 individualių konsultacijų. Apie pusė jų buvo suteiktos asmenų gyvenamojoje aplinkoje, t. y., norintiems konsultuotis su specialistu nereikia važiuoti į miestą,  psichologas atvyksta į seniūnijas, ugdymo įstaigas.

Biuro direktorė sako, kad pastartuoju metu dėl pandemijos norinčiųjų pasikonsultuoti su psichologu skaičius nemažėja. „Žmonės patiria nervinę įtampą, negali normaliai dirbti, išgyvena dėl ribojimų matytis su artimaisiais. Kai kuriuos tai slegia, todėl jie nori išsikalbėti,“ – sakė J. Jakubauskienė.

Karantino metu konsultacijos teikiamos tik nuotoliniu būdu. Galima dalyvauti grupiniuose arba individualiuose užsiėmimuose. Psichologo konsultacijoms šeimos gydytojo siuntimas nereikalingas.

Žmonėms,  turintiems priklausomybę nuo alkoholio, taip pat teikiamos nemokamos nuotolinės anonimiškos konsultavimo paslaugos.

Į psichologo ir priklausomybės konsultacijas registruotis galima telefonu 8 315 214 38, arba el. paštu: info@alytausrajonovsb.lt

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą