Sveiki sulaukę dar vienos žiemiškos dienos!

Deja, dalis rajono gyventojų praleido naktį be elektros, kiti jaudinosi dėl užpustytų kelių, ant jų nuvirtusių medžių ar stambių šakų. Sulaukiame nemažai jūsų žinučių ir skambučių, kad kažkas blogai, bet pastebėjome, jog gyventojai daugiausia priekaištų reiškia dėl krašto kelių, kuriuos turi prižiūrėti ne savivaldybė, o Kelių direkcija. Šalutiniuose keliuose, gatvėse – ne ką geriau, visur sninga ir pusto. Vieni gyventojai dėl to pyksta, dairosi pro langą ir laukia, kad kažkas atvažiuotų ir nukastų sniegą kieme, išvažiavime į kelią. Kiti gi imasi iniciatyvos ir patys daro, ką gali.

Puikus Užupių kaimo gyventojų pavyzdys – pašaukė kaimynas kaimyną, o tas kaimynas – dar vieną kaimyną, ir susidarė visa kaimynų brigada sniegui kasti.

Junčionių bendruomenė taip pat vakar vakare ir šiandien nuo 5 val. ryto nesėdėjo ant sofučių. Socialiniuose tinkluose bendruomenės atstovai pasidalino informacija, kad net grįžęs po darbo savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas išvairavo savo traktorių ir valė gyvenvietės kelią.

Simno krašto ūkininkas Algis Žėkas, šiandien rytą paskambinęs į savivaldybę, sakė, jog yra pasiruošęs su savo vyrais budėti kad ir visą naktį, jeigu kam kelyje prireiktų pagalbos – ją suteiks aplinkinių seniūnijų kaimuose.

O meteorologai praneša, kad jau šį vakarą bus ramiau – sniegas ir pūga baigsis. Bet žiema - dar ne... Bus šalta, gali ir dar pasnigti. Prieš gamtą nepakovosim, bet kiekvienas galime padėti sau ir kaimynui, vienišam senoliui.

Arčiausiai gyventojų yra savivaldybės administracijos padaliniai – seniūnijos. Tad pirmiausia seniūnui praneškite apie užsnigtą kelią ar kitą jūsų gyvenimą trikdančią situaciją. Praneškite, kam ir kokios reikia pagalbos.

O dėl kelių valymo Alytaus rajono savivaldybė daro viską, ką gali. Kelius valo papildomos pajėgos, pasitelkti ūkininkai. Iki vakaro pagrindiniai rajono keliai turi būti nuvalyti ir pabarstyti.

Gal juokams ne laikas, bet šiandienos situacija primena saldžia karamele aplietų šokoladukų porelę – sniegas ir COVID-as. Išbandymas nelengvas, bet mes esame stiprūs, vieningi ir kartu galime įveikti negandas. O dabar – eime kasti sniego!Situacija sudėtinga ne tik mūsų rajone. Kelių direkcijos tarnybos pirmiausia valo tuos kelius, kuriuose vyksta intensyvus eismas. Apie sudėtingas eismo sąlygas krašto keliuose galima praneši telefonu 1871.

 Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą