Keliai Alytaus rajone valomi, bet ir merui teko užklimpti

Antradienį nuo ryto sningant ir pustant, rajono keliuose susidarė pavojingos vairavimo sąlygos. Net nuvalius kelią, po pusvalandžio ant jo vėl susidaro sniego sankaupos, o sniego valytuvai kartais tiesiog „nuveda“ trasą į pakelės griovius, juose užklimpsta lengvieji automobiliai. Kol kas beveik visose seniūnijose yra neišvažiuojamų šalutinių kelių arba atskirų kelio ruožų. Be UAB „Ordo“, su kuria sudaryta kelių priežiūros sutartis, į pagalbą pasitelkta 13 ūkininkų su savo traktoriais ir sniego valymo mechanizmais.

„Visose seniūnijose į kelius išsiuntėme ūkininkus su traktoriais – dirbame visu pajėgumu. Prognozuojama, kad vakarop pūga ims rimti, nustos snigti, bet vairuotojai turėtų išlikti budrūs, net jeigu važiuoja nuvalytu keliu,“ – perspėja Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Seniūnai taip pat įspėja mieste dirbančius gyventojus, kad dėl stipraus sniego ir pūgos gali būti problemų grįžtant namo po darbo. Vairuotojų prašoma nerizikuoti, palikti automobilius atokiau nuo rizikingų kelio ruožų, o sutemus be būtino reikalo apskritai nevažiuoti.

Nuo 6 val. ryto pats savivaldybės vadovas A. Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, seniūnai, nuolat palaikydami tarpusavio ryšį, koordinavo kelių valymo darbus su UAB „Ordo“ bei rajono ūkininkų, įmonių turima technika. Apie 10 val. savivaldybės vadovai išvažiavo į seniūnijas patys įsitikinti, ar bent pagrindiniai keliai tinkamai nuvalyti ir išvažiuojami, nes gaunama daug nusiskundimų, kad „Ordo“ valo kelius nekokybiškai, net važiuojant paskui jų techniką nėra garantijos, kad kelias bus išvažiuojamas.

Pasukus į kelią, vedantį pro Skraičionių gyvenvietę, buvo matyti, kad sniego valytuvas pravažiavo visai neseniai. Tačiau ir nuvalius kelią, jis greitai vėl buvo užpustytas, priklausomai nuo vėjo krypties, ant kelio susiformavo sniego „liežuviai“ ar sniego sankaupos. Skraičionių kelią valantis UAB „Ordo“ traktorininkas per didžiules pusnis, matyt, neįžiūrėjo tikrųjų kelio ribų, nuvairavo į kelkraštį. Kryptelėjimas tarsi nežymus, bet lengvajam automobiliui tokia kliūtis neįveikiama. Mero A. Vrubliausko vairuojamas „Suzuki“ nepajėgė išvažiuoti iš kelkraščio griovio. Gerai, kad grįždamas atgal tas pats „Ordo“ traktorius ištraukė automobilį ant tikrojo kelio.

Dauguose pagalbos prireikė greitosios medicininės pagalbos ekipažui, užpustytuose keliuose strigo ir seniūnai, ir padedantys sniegą valyti ūkininkai. Savivaldybės vadovai svarsto, kad viešojo pirkimo konkursą dėl Alytaus rajono kelių priežiūros laimėjusi UAB „Ordo“ netinkamai atlieka sutartyje numatytus darbus. Planuojama įmonei skirti baudas už laiku ir tinkamai nesuteiktas paslaugas.

Vairuojant per pūgą ypač atidiems reikia būti įvažiuojant ar išvažiuojant iš miško ar gyvenvietės, kelio ruožuose, kur kelias keičia kryptį, arba kur valant regioninius kelius sniegu užversti įvažiavimai iš šalutinių kelių. Reikėtų automobilio bagažinėje turėti ir kastuvą, ir traukimo virvę, žibintą.

Siekiant kuo saugesnės kelionės, vairuotojams rekomenduojama rinktis pagrindinius šalies kelius, kurių priežiūra yra prioretizuojama. 

Apie sunkias eismo sąlygas galima informuoti telefonu 1871, o atsitikus nelaimei, prireikus gydytojo ar greitosios medicininės pagalbos – skambinti savo gyvenamosios vietos seniūnui (telefonai pridedami). Keliai bus valomi visas dienas, kad būtų maksimaliai išvažiuojami.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

 

 

 

 

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą