Druskininkuose - moksleiviams skirta akcija “Laiškas istorijai”

“Apie ką pasikalbėtumėte su M. K. Čiurlioniu?” „Ką pasakytumėte Karaliui Mindaugui? Už ką padėkotumėte Gabrielei Petkevičaitei-Bitei? Kuo jus įkvepia Juozas Miltinis? Ką apie šiandieninę Lietuvą papasakotumėte Vincui Kudirkai?“ – į šiuos klausimus atsakyti Lietuvos moksleivius kviečia Vasario 16-ąją prasidėsianti ir iki Kovo 11-osios truksianti akcija „Laiškas istorijai“.

Šalia Druskininkuose esančio M. K. Čiurlionio paminklo taip pat pastatyta šiai akcijai skirta pašto dėžutė.

Vaikai kviečiami su istorinėmis asmenybėmis pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos ateitį, padėkoti už ryškiausius darbus Lietuvos herojams ir kūrėjams, papasakoti jiems apie Lietuvą, kurioje gyvename šiandien. Šūkiu „Iš širdies į praeitį“ akcijos inciatoriai ir kūrėjai ragina vaikus atrasti asmenišką ryšį su jų miestų ir miestelių apylinkėse kūrusiais visai Lietuvai svarbiais herojais ar įkvepiančiomis asmenybėmis bet kur Lietuvoje.

Moksleiviai gali parašyti asmenišką laišką savo istorijos herojui: kunigaikščiui ar rašytojui, partizanui ar knygnešiui, mokytojui ar mūsų laisvės kūrėjui. Laišką galima įmesti į pašto dėžutę prie paminklo arba siųsti adresu labas@laiskasistorijai.lt.

Visoje Lietuvoje prie penkiasdešimties istorinėms Lietuvos asmenybės skirtų paminklų bus išdėliotos pašto dėžutės – jų žemėlapį galite rasti www.laiskasistorijai.lt.

Įdomiausių laiškų autoriai, kuriuos apdovanos Prezidentas Gitanas Nausėda, bus paskelbti Kovo 11-ąją specialiojoje LRT TELEVIZIJOS laidoje „Įdomiosios pamokos. Kovo 11-oji“.

Akciją organizuoja „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ drauge su LRT TELEVIZIJA, akcijos iniciatorius LR Prezidentas G. Nausėda.

Druskininku savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą