Užsieniečiai apie COVID-19 tyrimo rezultatus sužinos trumpąja žinute

Nuo šiol užsieniečiams informacija apie koronaviruso (COVID-19) ligos tyrimų rezultatus bus siunčiama trumpąja žinute. Atšaukiama viena iš Karštosios koronaviruso linijos 1808 funkcijų – gydytojų konsultacinė linija.

Į Lietuvą atvykę užsieniečiai, kurie registruojasi mobiliame koronaviruso patikros punkte atlikti COVID-19 tyrimus, informaciją apie tyrimo rezultatus gaus trumpąja žinute. Joje bus pateikta informacija, kad tyrimo rezultatą galima sužinoti prisijungus prie pateiktos nuorodos, apsaugotos slaptažodžiu.

Iki šiol Karštosios linijos 1808 gydytojų konsultacinė linija, be užsieniečių informavimo apie  teigiamą tyrimo dėl COVID-19 rezultatą, galėdavo teikti ir konsultaciją, o esant poreikiui sujungti su greitosios medicinos pagalbos dispečerine. Įvertinus, kad konsultacijas pacientams teikia šeimos gydytojai ir tokių skambučių nebesulaukiama, nuo kovo 1 d. gydytojų konsultacinė linija yra atšaukiama.

Kaip ir iki šiol Karštosios koronaviruso linijos 1808 specialistai registruos skambinančiuosius, apklaus ir įvertins jų sveikatos būklę bei registruos žmones į mobilius punktus arba karščiavimo klinikas tyrimams atlikti.

Su Lietuvoje gyvenančiais piliečiais, kuriems nustatytas teigiamas COVID-19 tyrimo rezultatas, susisiekia ir juos konsultuoja šeimos gydytojai arba slaugytojai. Jie suteikia visą reikiamą informaciją apie izoliavimosi reikalavimus, įvertina paciento sveikatos būklę, paskiria gydymo planą, jei reikia, išduoda elektroninį nedarbingumo pažymėjimą.

SAM Spaudos tarnyba 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą