Lengvinamos sąlygos gauti subsidiją mažosioms bendrijoms

Ekonomikos ir inovacijų ministerija informuoja mažąsias bendrijas, kad šiuo metu subsidiją pagal priemonę „Subsidijos nuo COVID-19 nukentėjusioms įmonėms“ gali gauti tos mažosios bendrijos, kurios turi samdomų darbuotojų. Subsidijos suma skaičiuojama nuo 2019 m. sumokėtos GPM sumos.

Šiandien Ekonomikos ir inovacijų ministerija Vyriausybei pateikė projektą, pagal kurį subsidiją galės gauti ir tos mažosios bendrijos, kurios neturi samdomų darbuotojų. Taip pat subsidija joms bus skaičiuojama ne tik nuo, kaip juridinio asmens 2019 m. sumokėtos GPM sumos, bet ir už nuo 2019 m. sumokėtų išmokų nariams, savininkams, dalyviams apskaičiuotos GPM sumos. Rytoj Vyriausybei patvirtinus atnaujintą projektą, mažosios bendrijos paraiškas, subsidijai gauti, galės teikti šio mėnesio viduryje.

Mažosios bendrijos taip pat galės gauti subsidiją ir pagal kitą priemonę – „Subsidijos nuo COVID-19 labiausiai nukentėjusioms įmonėms“. Jų vieno mėnesio vidutinė apyvarta nuo 2020 lapkričio 1 d. iki 2021 sausio 31 d. turės būti kritusi 50 proc. ir daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2019–2020 m. Šiai priemonei dar turi pritarti Europos Komisija. Planuojama, kad pasinaudoti ja galima bus šio mėnesio viduryje.

Mažoji bendrija yra ribotos civilinės atsakomybės privatusis juridinis asmuo – įmonė, kurios visi nariai yra fiziniai asmenys. Mažojoje bendrijoje gali būti nuo 1 iki 10 narių.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą