Alytaus rajono kapinėse įrengtas vandentiekis

Alytaus rajone daugėja kapinių, kuriose įrengtas vandentiekis. Vandens kolonėlės pradėjo veikti dar trijose kapinėse.

„Alytaus rajono savivaldybė kasmet pasirūpina, kad vasarą kapinėse netrūktų vandens, ir kapavietes prižiūrintys žmonės turėtų kuo laistyti ant kapų pasodintus augalus. Prie kapinių pastatome vandens talpas, pagal poreikį įrengiame vandentiekį. Neseniai vandens kolonėlės įrengtos dar trijose – Butrimonių, Krokialaukio ir Pocelonių kapinėse. Iš viso šiose kapinėse pastatyta 10 vandens kolonėlių“, - sako Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė.

Pasak Butrimonių seniūno Andriaus Karlono, anksčiau Butrimonių miestelio kapinėse įrengtas šulinys karštomis vasaros dienomis nespėdavo prisipildyti vandens, todėl kelerius metus vandens problema laistymui buvo sprendžiama, atvežant vandens į specialias talpas. Dabar Butrimonių kapinėse jau veikia vandentiekis, pastatytos 5 vandens kolonėlės. Seniūnas pažymėjo, kad šulinys niekur nedingo, ir toliau galima  juo naudotis, kai yra vandens.

„Krokialaukio kapinėse esantis šulinys vasarą neišdžiūdavo, bet  kapinės didelės, o artimiesiems nešti vandenį per visą teritoriją būdavo nelengva ir nepatogu. Dabar gyventojai, atvykę tvarkyti artimųjų kapų, tokių nepatogumų nepatirs. Kapinių teritorijoje pastatytos 4 vandens kolonėlės,“ - sako Krokialaukio seniūnė Gintarė Navickienė.

Pocelonių kaimo bendruomenės „Perkūnkalnis“ pirmininkė Aldona Jankauskienė teigia, kad vietos gyventojai labai džiaugiasi kapinėse įrengtu vandentiekiu.

„Vandens kolonėlė pastatyta pačiose kapinėse. Žmonėms labai patogu, nereikia iš toli nešti vandenį nešti kibirais. Anksčiau čia buvo talpos su vandeniu, o kai jos ištuštėdavo, vandenį tekdavo neštis iš balos. Tiesa, cisternos būdavo operatyviai papildomos, bet vandens problemos kapinėse tai neišspręsdavo. Dabar, kai įrengtos vandens kolonėlės, - tai yra didelis palengvinimas žmonėms, kurie lanko artimųjų kapus. Vienintelis prašymas – kad žmonės atsakingai ir saugiai naudotųsi vandens kolonėle. Bendruomenės vardu dėkoju savivaldybei ir merui“, - kalbėjo bendruomenės pirmininkė A. Jankauskienė.

Prieš porą metų vandentiekis įvestas Simno miesto ir Ūdrijos  kapinėse.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą