Rodžios kaime naikinamas Sosnovskio barštis

Alytaus rajone valstybinės žemės plotuose pradėti naikinti Sosnovskio barsčiai. Šio pavojingo augalo daugiausia aptinkama Simno ir Daugų seniūnijose. 

Šią savaitę Sosnovskio barštis naikintas Rodžios kaime, kur vietos gyventojai šio augalo plotus vadina „slibinų žeme“. Čia cheminiais preparatais nupurkštas 3 ha plotas. Pasak Alytaus rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjos Irmos Stenionienės,  per dvi savaites augalas pradės nykti, bet visiškas jo išnaikinimas yra ilgas procesas, trunkantis apie 4-5 metus.

„Tose rajono vietose, kuriose auga pavieniai invaziniai augalai, planuojame juos šienauti, pasitelkiant SĮ „Simno komunalininkas“ techniką. Sosnovskio barščio naikinimas – visų bendras darbas. Todėl prašome ir gyventojų, savo žemėse pastebėjusių Sosnovkio barščius, juos šienauti ar purkšti cheminiais preparatais. Geriausia tai daryti, kol augalas dar nepražydęs ir nesubrandinęs sėklų“, – kalbėjo  I. Stenionienė. 

Sosnovskio barštis yra nereiklus augimo sąlygoms, užauga iki 3 ir daugiau metrų aukščio. Šis augalas labai pavojingas žmonių sveikatai. Jo sultys, patekusios ant odos, gali sukelti nudegimus ar ilgai negyjančias žaizdas. 

Screenshot 61

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą