Nuotraukos autorius: 15 min.lt nuotr.

Suremontuoti kelio kelkraščiai – saugesni eismo dalyviai


Važiuojantys Alytaus rajono keliu ties Medūkštos ir Jurkionių kaimais bus saugesni. Alytaus rajono savivaldybė įvertino kelkraščių būklę ir pradėjo remonto darbus.
Kelyje pro Medūkštos ir Jurkionių kaimus eismas intensyvus. Juo į darbą ir iš jo važiuoja, vaikus į mokyklas ir darželius Alytuje veža ir kaimų, ir sodų bendrijų „Vyturėlis“ ir „Dzūkija“ gyventojai. Šiuo keliu taip pat pasiekiamas Punios miestelis.
Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas su specialistais, domėdamiesi rajono kelių būklę, atkreipė dėmesį į minėto kelio kelkraščius.
„Praėjusių metų pabaigoje apžiūrėjome pro Medūkštos ir Jurkionių kaimus einančio kelio kelkraščius. Nuspręsta juos remontuoti“, – sakė meras A. Vrubliauskas.
Remontuojami kelio kelkraščiai sudaro 10,6 km, jau suremontuota 6,80 km. Kaip sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vyr. specialistė Jurgita Zalieckienė, kelkraštis užpilamas skaldos mišiniu, suprofiliuojamas, sutankinamas. „Kelkraščiai bus lygus su asfalto danga, todėl važiuoti bus daug saugiau. Be to, nuo plyšimų, deformacijos saugos ir kelio asfalto dangą“, – pažymėjo J. Zalieckienė.
Kelkraščių remontą atlieka uždaroji akcinė bendrovė „Lingora“.
Kad kelias būtų dar saugesnis ir važiuojantiems, ir pėstiesiems, savivaldybė planuoja įrengti ir greičio ribojimo kalnelius.
Kaip sakė rajono meras A. Vrubliauskas, šių metų savivaldybės biudžete lėšų keliams planuojama dvigubai daugiau nei praėjusiais metais.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą