Nuo 2018 m. sausio 1 d. neliko gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitos

 

2017 m. gruodžio 31 d. duomenimis, Alytaus miesto savivaldybėje gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitoje buvo 710 asmenų. Nuo 2018 m. sausio 1 d., įsigaliojus Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo Nr. VIII-840 pakeitimo įstatymui, asmenys, kurie iki šio įstatymo įsigaliojimo buvo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą, per 3 mėnesius privalo deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba pateikti prašymą įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą.
Asmenys, gyvenantys Alytaus mieste, kurie iki 2018 m. sausio 1 d. buvo gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitoje, ir kurie dėl ne nuo jų priklausančių priežasčių negali deklaruoti savo gyvenamosios vietos, turėtų kreiptis į Alytaus miesto savivaldybės administracijos priimamąjį ir pateikti prašymą įtraukti juos į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą. Šie asmenys, nurodę savo socialinius, ekonominius ar asmeninius interesus Alytaus miesto savivaldybėje (pvz., tai, kad čia dirba, mokosi, yra registruoti teritorinėje darbo biržoje, gauna specializuotas sveikatos paslaugas ir kt.) bei kartu su kita būtina informacija nurodę savo faktinės gyvenamosios vietos adresą, bus įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą 12-ai mėnesių.
Benamiai, teikdami prašymą įtraukti juos į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, turi nurodyti įstaigos ar organizacijos, teikiančios jiems socialines paslaugas, adresą. Tai būtų nakvynės namų, socialinės rūpybos įstaigų ar nevyriausybinių organizacijų, per kurias prireikus benamiai būtų pasiekiami, adresai.
Šalpos išmokos ir tikslinės kompensacijos bus mokamos iki 2018 m. balandžio 1 d. ir nesantiems gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitoje, tačiau norintys ir toliau gauti minėtas išmokas, privalėtų iki nurodytos datos deklaruoti gyvenamąją vietą arba būti įtraukti į nedeklaravusių asmenų apskaitą.
Deklaruoti gyvenamąją vietą galite deklaravimo įstaigoje arba elektroniniu būdu portale www.epaslaugos.lt.

Civilinės metrikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą