Meras A. Vrubliauskas dalyvavo JAV ambasadoriaus priėmime

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas rugsėjo 28 d. lankėsi Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ambasadoje Vilniuje. Ambasadoriaus p. Roberto S. Gilchristo kvietimu meras dalyvavo specialiame priėmime, skirtame Lietuvos totorių istorijos ir kultūros metams paminėti.

Priėmimo metu buvo pasikeista nuomonėmis apie šios tautinės mažumos gyvenimo aktualijas Lietuvoje ir JAV, pasidžiaugta jų sėkminga integracija ir aktyvia kultūrine veikla.

Prisimintas Alytaus rajone, Raižiuose šią vasarą vykęs įspūdingas Lietuvos totorių renginys.

Meras A. Vrubliauskas sako susidaręs nuomonę, jog ambasadorius R. S. Gilchristas yra gerai susipažinęs su Baltijos regiono aktualijomis, yra labai išsilavinęs ir draugiškas Lietuvai.

Anksčiau p. R. S. Gilchristas vadovavo Valstybės departamento Šiaurės šalių ir Baltijos regiono biurui bei ėjo diplomatinės misijos vadovo pavaduotojo pareigas JAV ambasadose Estijoje ir Švedijoje. Taip pat jis yra tarnavęs JAV diplomatinėse misijose Rumunijoje ir Irake bei dirbęs Valstybės departamento Operacijų centre. Ambasadai Vilniuje vadovauja nuo praėjusių metų vasario mėn., pabrėždamas, kad pažadėjo tęsti tvirtus gynybos, ekonominius ir kultūrinius santykius tarp Jungtinių Valstijų ir Lietuvos.

„Lietuva yra stipri ir vertinama Jungtinių Valstijų sąjungininkė bei draugė. Pripažįstame jūsų indėlį į pasaulinį saugumą, jūsų žinias ir ekspertizę kovoje su dezinformacija, įsipareigojimus demokratinėms vertybėms, teisės viršenybei ir žmogaus teisėms. Ši draugystė stiprina mūsų šalis, ir aš neabejoju jos tvirtumu bei abipuse nauda ateityje“, – sakė ambasadorius R. S. Gilchristas.

JAV ambasados Lietuvoje ir Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą