Savivaldybė ieškos būdų padėti gyventojams valyti kaminus

Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, praėjusiais metais Alytaus rajone sumažėjo gaisrų. Pasak ugniagesių, gaisringumas mažėja kartu su savivaldybe vykdomos aktyvios prevencijos dėka. Vykdomą gaisrų prevenciją, jos stiprinimą Alytaus rajone aptarė savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė su Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininku Algirdu Bautroniu ir Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininku Sauliumi Mockevičiumi.

„Ugnis daug ašarų atneša, patiriama materialinių nuostolių. Geriau vykdyti prevenciją, kad užkirstume kelią skaudiems įvykiams“, – sakė Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas Algirdas Bautronis.

Praėjusiais metais rugsėjo, lapkričio mėnesiais vykdytos akcijos „Kūrenkime saugiai“ metu prevencijos metu priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai aplankė 631 Alytaus rajono šeimą. Lankant gyventojų būstus nustatyta, kad 19,81 proc. namų yra sumontuoti autonominiai dūmų detektoriai, tik 2,22 proc. būstų buvo netvarkingos krosnys ir 2,54 proc. netvarkinga elektros instaliacija. Per dvejus metus savivaldybės skirtų lėšų dėka dūmų detektoriai buvo sumontuoti 130 rajono gyventojų namuose, išdalinti 97 gesintuvai.

Pasak Priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininko S. Mockevičiaus, savivaldybės skiriamos lėšos padeda vykdyti prevenciją, jau ne pirmi metai pastebimas gaisrų skaičiaus mažėjimas Alytaus rajono savivaldybės teritorijoje.

Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas A. Bautronis kreipėsi į savivaldybės merą ir administracijos direktorę su prašymu dar labiau sustiprinti gaisrų prevenciją, pasitelkiant savanorius.

„Savanorišką švietėjišką veiklą gali vykdyti asmenys ne jaunesni kaip 14 metų ir baigę mokymų programą bei gavę ugniagesio savanorio pažymėjimą. Žmones informuoti priešgaisrinės apsaugos klausimais galėtų ir socialiniai bei švietimo darbuotojai. Socialiniai darbuotojai, lankydamiesi gyventojų namuose, taip pat galėtų atkreipti dėmesį, ar tvarkinga krosnis, židiniai, dūmtraukiai, elektros įrenginiai“, – sakė A. Bautronis.

Rajono meras A. Vrubliauskas pritarė gaisrų prevencijos stiprinimui ir pasiūlė kartu ieškoti būdų, kaip rajono gyventojams padėti prižiūrėti kaminus, nes netvarkingi dūmtraukiai yra dažna gaisro priežastis.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą