Meras A. Vrubliauskas pasirašė Trijų jūrų regiono sutarties dokumentus

Lenkijos Liublino vaivadijos maršalka Jaroslavas Staviarskis (Jaroslaw Stawiarski) parengė Vidurio bei Rytų Europos valstybių, vadinamojo Trijų jūrų regiono ekonominio tinklo sutarties dokumentus ir vakar per savo pasiuntinius atsiuntė dokumentus pasirašyti Alytaus rajono savivaldybės merui, Alytaus regiono plėtros tarybos visuotinio dalyvių susirinkimo pirmininkui Algirdui Vrubliauskui.

Vasarą A. Vrubliauskas, kaip Alytaus regiono plėtros tarybos visuotinio dalyvių susirinkimo pirmininkas, dalyvavo tarptautiniame iniciatyviniame forume dėl šio regiono ekonominio tinklo sukūrimo bei kartu su dar penkiolikos Vidurio bei Rytų Europos valstybių regionų atstovais pritarė iniciatyvinei Liublino deklaracijai. Tokiu būdu šalys pareiškė norą bendrai veikti kuriant stabilią ir tvirtą visų tarp trijų jūrų - Baltijos, Adrijos ir Juodosios - išsidėsčiusių regionų partnerystę. Dabar Liublino deklaracija įtvirtinama šalių atstovų parašais.

Trijų jūrų iniciatyva kilo kaip šalių vadovų lygmens politinė bendradarbiavimo platforma, įkurta 2015 metais. Viename iš forumų dalyvavo ir Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda, kuris taip pat pritaria Trijų jūrų regiono politinei ir ekonominei platformai. Joje dalyvauja 12 ES šalių, išsidėsčiusių tarp Adrijos, Baltijos ir Juodosios jūros: Austrija, Bulgarija, Kroatija, Čekija, Estija, Latvija, Lietuva, Lenkija, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Vengrija. JAV, Vokietija ir Europos Komisija yra 3SI partnerės.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą