Planuojama tvarkyti nuolat semiamą Ūdrijos gatvės taką


Dar vieną Alytaus dalį planuojama pritaikyti ir pėstiesiems, ir dviratininkams. Miesto tarybai patvirtinus reikalingas lėšas, pėsčiųjų takas šalia Ūdrijos gatvės pagal jau parengtą projektą bus naujai įrengtas šiemet.
„Skundų dėl Ūdrijos gatvės tako gauname nuolat, ir prieš šventes vykusiuose mero susitikimuose su gyventojais Putinų gyventojai šį taką taip pat labai dažnai minėjo“, - teigė Alytaus miesto mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. „Iš esmės stipriau palijus ar žiemą taku naudotis sudėtinga, bet šiemet situacija turėtų pasikeisti iš esmės, tai bus dar viena atkarpa, kuri mieste bus pritaikyta pėstiesiems ir dviratininkams“.
Pėsčiųjų takas Ūdrijos gatvėje įrengtas jau daugiau kaip prieš 25 metus. Šiuo metu takas prastos būklės, danga nusidėvėjusi ir jame nėra dviračių zonos. Savivaldybės planuose - tako platinimas ir dangos atnaujinimas, sutvarkytos žaliosios zonos jo pakraščiuose. Projektuojamo tako ilgis sieks 667 metrų, o plotis 2,5 metro. Kas 150 metrų numatytos iš viso keturios poilsio aikštelės su suoliukais bei šiukšliadėžėmis. Numatytos papildomos saugumo priemonės priešais pėsčiųjų tako susikirtimą su važiuojamąja dalimi - dangos ženklinimas raudonomis faktūrinėmis betoninėmis trinkelėmis, žyminčiomis važiuojamosios dalies kraštą.
Savivaldybės miesto tarybai patvirtinus skiriamas lėšas, takas turėtų būtų pradėtas įrenginėti jau šiemet. Jo įrengimo su apšvietimu projektinė kaina - per 190 tūkstančių Eurų.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą